Kezdőlap Kék hírek Letartóztatásban a tatabányai férfi, aki élettársát rendszeresen bántalmazta – Videóval

Letartóztatásban a tatabányai férfi, aki élettársát rendszeresen bántalmazta – Videóval

55
0

/A kép illusztráció/

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki élettársát rendszeresen bántalmazta, őt, valamint egy másik férfit asztal lábához bilincselt, ezt a férfit egy kegyetlen, úgynevezett „légyfogó játékra” kényszerítette.

Az indítvány szerint a férfi 2021. április eleje és 2021. május 27. napja közötti időszakban a tatabányai családi házban és annak udvarán részben féltékenységből, részben amiatt, mert élettársa nem akart a tanítása mellett küzdősportot tanulni,  több alkalommal megfenyegette a nőt azzal, hogy megöli őt és a családját. Az elkövető rendszeresen bántalmazta az élettársát testszerte kézzel, ököllel, lábbal, továbbá különböző eszközökkel. Az egyik alkalommal a férfi az élettársát egy fanyélre zsinórral felerősített fagolyóval homlokon ütötte, majd a lábát alóla kirúgta, aminek következtében a sértett elesett és elvesztette az eszméletét. Ezután a sértettet egy székre ültette, majd egy síbottal a hátára ütött, és felrúgta őt a székkel együtt. A férfi a nőt az akarata ellenére több alkalommal bezárta a házba, tőle a kulcsot elvette. Ezen kívül a gyanúsított az élettársát annak akarata ellenére többször megbilincselte.

A gyanúsított 2021. május 13-án egy férfit bilincselt annak akarata ellenére az asztal lábához, majd letérdepeltette, és az általa megszabott “légyfogó játékra” kényszerítette. Az elkövető a bilincs levételének időpontját attól tette függővé, hogy a sértett mikor tud egy legyet elkapni.

Az indítvány szerint szabadlábon hagyása esetén az elkövető a bizonyítást veszélyeztetné, valamint fennáll a bűnismétlés veszélye.

Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A férfi elfogásáról, a helyszínen lefoglalt eszközökről készített rendőrségi videó a http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tek-rajtautes-tatabanyan oldalon tekinthető meg.

Az Ügyészség sajztóközleménye