Kezdőlap Hírek Kirándulásunk Fejér megyében, és szállásunk a székesfehérvári Pe-Ki Lux Apartmanban beszámolója

Kirándulásunk Fejér megyében, és szállásunk a székesfehérvári Pe-Ki Lux Apartmanban beszámolója

143
0

Nagyon örültünk a férjemmel, mikor végre oldottak a járványügyi szigorításokon, és lehetőségünk lett olyan utazásokra, ahol már szállásfoglalással is bővíthetjük a csavargással töltött napok számát. Elsősorban kirándulni szerettünk volna, és felfedezni olyan helyeket, ahol még nem jártunk, vagy legalább is nem gyalogosan.

Olyan szállásra volt szükségünk, ahova jó megérkezni és elindulni is egyszerű. Vagyis reggeli és kávé, ami alap nálunk a nap indításához. Ehhez minden felszerelés adott volt a kis modern konyhában. Szeretjük a kényelmet, ha amibe fekszünk, vagy használjuk új, de legalább is azt az érzetet kelti. Székesfehérváron akartunk megszállni, mert a város nevezetességeit is fel szerettük volna keresni, a remek éttermeket sem hagytuk volna ki, de az úti célok között szerepelt Gárdony, Bodajk, Pákozd, ami a megyeszékhelytől csupán 10-20 km távolság.

Mindenképpen egy hosszú hétvégében gondolkodtunk, így 3 éjszakára kerestünk szállást, amit meg is találtunk rövid kereséssel és szerintünk a legjobb választással. A székesfehérvári Pe-Ki Lux apartman minden igényünket kielégítette, amit mi vártunk tőle.

Felszerelt konyhája, és ami a legfontosabb volt a Tschibo kávéfőzője, remek kapszulákkal bekészítve a nagy teraszon a reggeli napsütésben elfogyasztva, pompás napindító szeánsszá vált számunkra. A fürdőszobája teljesen felszerelt, a pihenésünket egy boxspring ágy biztosította.

Aki még nem próbálta ki ennek az ágynak a kényelmét, annak már emiatt az élmény miatt érdemes ide foglalnia, jelentem páratlan éjszakákat biztosított számunkra! A város rengeteg látnivalót kínált. Megnéztük a Koronázó Bazilika romkertjét, a város híres szobrait, a játék múzeumot, a Fekete Sas Patika Múzeumot, az Órajátékot, a virágórát, elmentünk egy délután lazítani az Árpád fürdőbe, ami tényleg a török fürdők hangulatát idézi. Kerékpárral kiépített bicikli úton legurultunk a Velencei tó felé, így megnéztük a gárdonyi rönkvárat, sétáltunk a velencei korzón, és Pákozdhoz is felmentünk az ingóköveket megcsodálni. Pákozdon található Katonai Emlékpark is, természetesen ezt sem hagytuk ki. Visszafelé már a vonatot választottuk, amivel kényelmesen 10 perc alatt visszaérkeztünk Székesfehérvárra.

Összességében elmondhatom, hogy élményekkel teli napokat sikerült összehoznunk magunknak, melyben rengeteg gyaloglás, biciklizés szerepelt, de a fürdőzéssel egybekötött kikapcsolódásunknak a koronája a szállásunk volt, amit minden ideérkezőnek meleg szívvel ajánlok! Csodálatosan felszerelt, ingyenes parkolási lehetőséggel, mindenre kiterjedt figyelemmel várják a szállásadók a hozzájuk érkezőket. Érdemes felkeresni a honlapjukat, hiszen nem csak magukról találunk meg minden információt, de a kirándulásokhoz is rengeteg leírást kaphatunk, ami segíti az itt töltött idő hasznos eltöltését.

(X)

(X)