Kezdőlap Kék hírek Egy nő felvette ismerőse nyereményét, azt nem adta át a sértettnek

Egy nő felvette ismerőse nyereményét, azt nem adta át a sértettnek

108
0

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a sértett által a bankszámlájára utaltatott 860.000 forint szerencsejáték nyeremény összeget a számláról felvette, azonban azt nem adta át a sértettnek.

A vádirat szerint a terhelt és a sértett baráti kapcsolatban álltak egymással. A sértett 2020. augusztus 26-án kitöltött egy szerencsejáték szelvényt, és azt élettársa feladta. A szelvénnyel a nő közel 860.000 forintot nyert, és mivel a nyereményt csak banki átutalás útján tudta átvenni, megkérte barátnőjét arra, hogy hadd utalja a pénzt az ő bankszámlájára, mivel sajáttal nem rendelkezett.

A vádlott úgy határozott, hogy a pénzösszeget megszerzi, és azzal a valótlan ígérettel, hogy a majdan megérkező összeget átadja, tévedésbe ejtette a barátnőjét. A vádlott felajánlotta, hogy az összeget utaltassák az anyja bankszámlájára.

A sértett átadta a nőnek a nyertes szelvényt, és a terhelt a nyereményigénylési lap kitöltésével kérelmezte a nyeremény kiutalását.

Az átutalt összeget a vádlott felvette, azonban azt nem adta át a sértettnek, azzal hitegette, hogy a pénzösszeg nem érkezett meg. A csalással okozott kár a vádemelésig nem térült meg.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta – tájékoztatott bennünket a Fejér Megyei Főügyészség.