Kezdőlap Hírek Felújítanak egy 110 éves általános iskolát Tatán

Felújítanak egy 110 éves általános iskolát Tatán

37
0

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay.com/

Tatán megkezdődött a Vaszary János Általános Iskola felújítása és bővítése, a 110 éves épületegyüttest közel kétmilliárd forintból korszerűsítik – közölte a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója az MTI-vel szerdán.

    Vereckei Judit tájékoztatása szerint a beruházással az intézménybe járó közel 900 gyermek, valamint az ott dolgozók számára a kor követelményeinek megfelelő, modern környezetet teremtenek. A felújítás során kiemelt figyelmet fordítanak a nevelő-oktató munka zavartalanságára.

    Az épületegyüttes három részből áll: egy 1700-as évekbeli honvéd kaszárnyából, egy 1904-ben állami népiskolának épült részből, valamint egy 1996-ban épített tornateremből. A már meglévő épületek teljes gépészetét és villamos hálózatát korszerűsítik, valamint az oktatásra használt terek egy jelentős része is új burkolatot kap.

    A munkálatok során 6544 négyzetméternyi belső tér és 2682 négyzetméter udvari terület újul meg, valamint a tetőtérben 6 új csoportszobát alakítanak ki, 225 négyzetméterrel bővítik a tornacsarnokot, és az udvaron rekortán burkolatú sportpályát alakítanak ki – ismertette a tankerület igazgatója.

    A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, közel 1,2 milliárd forint uniós és 815 millió forint hazai költségvetési támogatásból. A felújított intézményt 2021 tavaszán adják át.

-MTI-