Kezdőlap Kék hírek Tatabányai Törvényszék – 15 év fegyházbüntetést kapott a férfi, aki gyermekeit szexuálisan...

Tatabányai Törvényszék – 15 év fegyházbüntetést kapott a férfi, aki gyermekeit szexuálisan bántalmazta

43
0

/Fotó: Pixabay/

A Tatabányai Törvényszék a 2021. május 7-én tartott tárgyaláson 3 rendbeli szexuális erőszak bűntette, lőfegyverrel visszaélés bűntette és sikkasztás bűntette miatt halmazati büntetésként 15 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés főbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a vádlottat, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével jár együtt. Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jognyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője teljeskörű felülvizsgálat miatt jelentettek be fellebbezést.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2004-ben költözött össze egy Komárom-Esztergom megyei településen az élettársával és annak fiával. Ezt követően közösen nevelték a gyermeket, aki a férfi rendkívül agresszív nevelési módszerei miatt tartott a vádlottól. A férfi ezt kihasználva a cselekmény elkövetésekor a 12. életévét betöltött, de a 18. életévét még nem betöltött fiút eleinte heti több alkalommal, később ritkábban arra kényszerítette, hogy őt orálisan kielégítse. A vádlott 2014. és 2016. között az élettársával közös két kiskorú lányát több alkalommal arra kényszerítette, hogy eltűrjék apjuk szexuális bántalmazását.

A vádlott engedély nélkül megszerzett és 2019. március 25-ig – a lefoglalásáig – az otthonában, majd a munkahelyén lévő öltözőszekrényben tartott egy lőfegyvernek minősülő revolvert, valamint 83 db töltényt.

A vádlott egyik lányának keresztapja egy számlán havi rendszerességgel pénzt tett félre keresztlánya részére. Az így összegyűlt 402.096 forintot átutalta a vádlottnak azért, hogy azt a lány középiskolai taníttatására fordítsa, a vádlott azonban a rábízott összeget jogtalanul elsajátítva saját céljaira fordította.

Tatabánya, 2021. május 7.

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának közleménye