Kezdőlap Hírek Zenélő kastélypark májusban és júniusban a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban

Zenélő kastélypark májusban és júniusban a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban

199
0

Mozart, Piazzolla, Beethoven és Kuhlau művei csendülnek fel a fehérvárcsurgói kastélypark árnyas fái alatt május utolsó két hétvégéjén és júniusban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek előadását a Károlyi-kastélyt körülvevő arborétumban tett séta során évezhetik a program résztvevői.

Amennyiben a járványügyi szabályok engedik, május 23-án, pünkösd vasárnapján 15 órakor indul az első, szervezett zenés séta a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában. A kellemesnek ígérkező séta minden alkalommal a kastélytól indul, hossza mintegy két kilométer.

A Károlyi József Alapítvány és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közös programja keretében az 50 hektáros park területén a zenekar több kamaraegyüttese rejtőzik el a fák, bokrok tövében: a muzsikusok Mozart, Beethoven, Kuhlau és Piazzolla műveit játsszák a séta résztvevőinek. A sétát követően a résztvevők süteményeket, italokat fogyaszthatnak a kastély teraszán.

A zenés séták ingyenesek, jelentkezni az info@karolyikastely.hu címen lehet. A látogatókat sportos öltözetben várják a helyszínre, ahol természetesen be kell tartani a járványügyi szabályokat. Érdemes figyelni a zenekar közösségi oldalát és a kastély honlapját, ahol az eseményekről friss információt találhatnak az érdeklődők.

Forrás:OKK Fehérvár