Kezdőlap Kék hírek Fejszenyéllel bántalmazta a sértetteket, egyikük meghalt

Fejszenyéllel bántalmazta a sértetteket, egyikük meghalt

51
0

“A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványt tett a letartóztatása meghosszabbítására annak a férfinak, aki 2021 márciusában Tatabányán egy fejszenyéllel úgy bántalmazott két sértettet, hogy közülük az egyik a kórházban életét vesztette.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. március 12-én a délutáni órákban Tatabányán egy 1,3 méter hosszúságú fejszenyéllel a fején és testszerte ütötte a sértettet, akinek a bántalmazás következtében életveszélyes koponyasérülése keletkezett.

A férfi ezen túlmenően 2021. március 27-én az esti órákban egy másik sértettet bántalmazott, mert a sértett engedély nélkül elvitte a gépjárművét, amit összetört. A gyanúsított ököllel és fejszenyéllel hosszabb időn keresztül a fején, és testszerte ütötte a sértettet, akinek ennek következtében koponyaűri vérzéses sérülése keletkezett és a kórházba szállítást követően elhalálozott.

A férfit halált okozó testi sértés bűntettének, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára 2021. március 30-án egy hónap időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb, személy elleni erőszakkal, illetve felfegyverkezve elkövetett, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyiratok alapján fog dönteni.”

Az Ügyészség sajtóközleménye