Kezdőlap Kék hírek El akarta ütni a sértettet

El akarta ütni a sértettet

103
0

/A kép illusztráció!/

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Bicskén a sértett megöléssel való fenyegetése után ittasan, gépkocsival akarta elütni a férfit.

A vádirat szerint a terhelt2020. július 12-én nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, majd a szintén a településen lakó férfival összeszólalkozott, mivel a férfi által értékesíteni szándékozott motorkerékpárt a vevő nagy zaj-és porkeltéssel próbálta ki. A vádlott a motort kipróbáló férfit megöléssel fenyegette meg.

A terhelt ezt követően erősen ittas állapotban a gépkocsijába ült, nagy sebességgel elindult a sértett felé, aki az út szélére húzódott és a motorkerékpár mellett várakozott. A vádlott ekkor a járművet mintegy 50-60 km/h körüli sebességgel a sértett felé kormányozta, aki elugrott a gépkocsi elől, majd 30-35 km/h sebességgel a motorkerékpárnak ütközött, azt a jármű maga alá gyűrte.

A vádlott ezt követően a férfit megütötte, fojtogatta,majd a sértettnek sikerült elmenekülni. A férfi a bántalmazás következtében könnyű személyi sérülést szenvedett, a motorkerékpárban pedig 100.000,-Ft-os rongálási kár keletkezett.

Az ügyészség a vádiratában a bűnügyi felügyelet alatt álló terhelttel szemben annak fenntartását, börtönbüntetés kiszabását, közúti járművezetéstől, valamint közügyek gyakorlásától eltiltást, illetve az elkövetés eszközéül használt személygépkocsi elkobzását indítványozta – tájékoztatta a Vértesinfót a Fejér Megyei Fűügyészség.