Kezdőlap Kék hírek Dohányboltban rabolt, majd a központi segélyhívón adta fel magát

Dohányboltban rabolt, majd a központi segélyhívón adta fel magát

159
0

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a letartóztatásban lévő férfit, aki a tatabányai dohányboltban késsel fenyegetve kényszerítette az eladót a kasszában lévő pénz átadására.

Az ügyészség által megállapított tényállás szerint az ittas férfi 2021. január 30-án 15 óra 30 perckor a tatabányai dohányboltba úgy ment be, hogy az arcát, orrát maszkkal, a fejét, arcát sötét színű kapucnival takarta el, és a jobb kezében egy 10 cm pengehosszúságú kést tartott.

A férfi az eladótér hűtőpultjánál az eladóval közölte, hogy „Ez egy rablás!”, majd a pult mögé ment. Az elkövető az eladó vállát megfogta, közben a bevétel átadását követelte.

Az eladó a férfitól való félelmében a kasszából 50.500 forintot vett ki és adott át a rablónak, aki ezalatt a kést mindvégig a jobb kezében tartotta.

A férfi a dohányboltból távozása után taxiba ült, a viteldíjat a rablott pénzből fizette ki, majd alkoholt fogyasztott.

Az elkövető másnap hajnalban a rendőrség központi segélyhívóján adta fel magát, amely után a tatabányai rendőrök őt őrizetbe vették, tőle a rabolt pénzből 24.000 forintot foglaltak le.

Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a Tatabányai Járásbíróság 2021. március 1-én 5 év fegyházbüntetésre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ítélet kihirdetését követően a bíróság a letartóztatást fenntartotta, a végzés véglegessé vált.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye