Kezdőlap Kék hírek Emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsítanak egy zámolyi férfit

Emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsítanak egy zámolyi férfit

48
0

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben.  

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ingatlanához csalta a későbbi sértetteket, és albérleti díj fejében lakhatást biztosított részükre. Rövid időn belül különböző munkák elvégzését követelte meg tőlük. Előfordult, hogy fakivágás, kertrendezés, autóbontás, bevásárlás volt a feladatuk, valamint a jogosítvánnyal rendelkező sértettnek rendszeresen kellett sofőri tevékenységet is ellátnia.

Az elvégzett feladatokért a szabad mozgásukban korlátozott érintettek fizetést nem kaptak, mindemellett a megállapodásuk ellenére ételt sem biztosított részükre folyamatosan a ház tulajdonosa. Sőt, az elkövető lopásra is kényszerítette a sértetteket, és amennyiben ellentmondtak, bántalmazta őket. Gyakran előfordult, hogy az ittas állapotban lévő férfi tettlegességét minden előzmény nélkül kellett elszenvedniük a megfélemlítetteknek.

Egyikőjüket 13 éves kora óta kötelezte kényszermunkára és lopásokra az elkövető. Kettejük idővel el tudott szökni a kizsákmányoló hatalma alól.

A több hónapig tartozó nyomozási munka eredményeként sikerült összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján a Fejér megyei nyomozók a főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival 2021. február 23-án otthonában elfogták és előállították az elkövetőt.

A férfit a rendőrök több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.