Kezdőlap Kék hírek Idős férfiakat fosztott ki

Idős férfiakat fosztott ki

86
0

/A kép illusztráció/

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli kifosztás bűntette miatt indítványozta annak a nőnek a letartóztatását, aki egy székesfehérvári bevásárlóközpont közelében több idős férfitól lopta el vagy kísérelte meg elvenni pénztárcáját.

A megalapozott gyanú szerint a 65 éves nő 2020. novemberében és decemberében egy-egy alkalommal, majd 2021 januárjában háromszor, legutóbb pedig 2021. február 2-án szólított le idős férfiakat az utcán.

Miközben szexuális ajánlatot tett a sértettek számára, és ezzel elterelte a figyelmüket, ruházatukból kivette a pénztárcájukat az abban lévő személyes okmányokkal és készpénzzel együtt.

Két sértett észlelte a gyanúsított tettét, tőlük nem sikerült elvenni értékeiket, így esetükben a cselekmény kísérleti szakban maradt.

A többszörös visszaeső gyanúsítottal szemben, aki büntetőeljárás hatálya alatt áll és egy korábbi feltételes szabadsága alatt követte el a megalapozott gyanú szerinti bűncselekményeket, megállapítható a bűnismétlés veszélye.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a nő letartóztatását. A bíróság döntése ellen a terhelt és védője fellebbezett – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.