Kezdőlap Hírek Újonc tűzoltók Székesfehérváron

Újonc tűzoltók Székesfehérváron

82
0

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

Február 9-én lezárult az újonc tűzoltók öthónapos képzése, így kilencvenkilenc frissen végzett hivatásos tűzoltó lép szolgálatba és erősíti az ország tűzvédelmét. Közülük öten a székesfehérvári hivatásos tűzoltóságon kezdik meg a beavatkozó tűzoltói munkát.

A járvány miatt az újdonsült egyenruhások nem egy központi rendezvényen teszik le az ilyenkor szokásos tűzoltói esküt, hanem parancsnokaik előtt. A tűzoltók képzése a járvány ellenére is hagyományos módon zajlott, hiszen a gyakorlatorientált felkészítést nem lehet digitális távoktatás keretein belül elvégezni.

A most befejeződött öthónapos képzés két elemből tevődik össze: a rendészeti alapozó ismereteket a rendészeti szakközépiskolákban sajátíthatták el a hallgatók. Az így megszerzett tudásra épülnek rá a speciális tűzoltószakmai ismeretek, amelyeket a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szereztek meg.

2012 óta tizenhetedik alkalommal bocsát ki a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ újonc tűzoltókat, a most végzettekkel együtt országosan több mint 2100 újonc szerezte meg az életmentéshez és tűzoltáshoz nélkülözhetetlen szakmai ismerteket – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő.