Kezdőlap Hírek 290 millió forintból statikailag megerősítik a bicskei katolikus templom tornyát

290 millió forintból statikailag megerősítik a bicskei katolikus templom tornyát

84
0

/Kép forrása:Wikipedia – Fotó:IlóczkiL./

Két lépésben, 290 millió forintot adott a kormány a bicskei Szentháromság katolikus templom tornyának statikai megerősítésére, a torony rossz állapota miatt évek óta zárva tartó épület nyár közepén nyithat újra – jelentette be  a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden a Fejér megyei településen.

Soltész Miklós rámutatott: a templom épületén kívülről nem látszik, hogy mekkora a baj, viszont bármikor összedőlhetett volna a torony, amely miatt jelenleg életveszélyes az épület. Jelezte, hogy a támogatásból statikailag megerősítik a tornyot, ezzel véglegesen megoldva az évek óta fennálló problémákat.

Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy a rendelkezésre álló forrásból marad valamekkora összeg, amelyet a templombelső megújítására lehet fordítani.

Tessely Zoltán  országgyűlési képviselő közlése szerint a problémák feltárására, a statikai tervezésre 40 millió, a munkálatokra 250 millió forintot biztosított a kormány. Hozzátette: amint a megerősítés megtörténik, ismét használhatóvá válik a templom és megalapozást kap a későbbi teljes belső felújítás.

-MTI-