Kezdőlap Hírek Felsőoktatás – Válasszátok Székesfehérvárt!

Felsőoktatás – Válasszátok Székesfehérvárt!

120
0
/Óbudai Egyetem Székesfehérvári Kara – MTI fotó/Bodnár Boglárka/
Felsőoktatási online roadshow címmel kisfilm készült a város egyetemeinek, felsőoktatási képzéseinek népszerűsítésére. Az érdeklődők a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusáról, a Kodolányi János Egyetemről és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karáról kapnak hasznos, praktikus információkat és élménybeszámolókat már itt tanuló hallgatóktól. A szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni.

„Arra hívlak Benneteket, hogy válasszátok Székesfehérvárt, válasszátok a fehérvári felsőoktatást! Akár fehérvári, akár máshonnan érkező fiatalok vagytok, mi nagy szeretettel várunk Titeket ebbe a városba, ami nem csak egy történelmi város, hanem egy modern város is, a világ legkorszerűbb technológiájával, legmodernebb tudásának elsajátítására alkalmas egyetemi képzésekkel, nagyon szép campus-épületekkel, igazi diákéletet biztosító kulturális eseményekkel, sportolási lehetőségekkel és bulihelyekkel egyaránt.” – így ösztönzi a továbbtanulásra készülő fiatalokat dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A város youtube csatornáján látható kisfilmen  – https://www.youtube.com/watch?v=hmOLuu-guUI – már itt tanuló hallgatók mesélnek az egyetemeikről, a helyben tanulás előnyeiről – kiemelten a duális képzésről – és a diákéletről.  A nézők megismerhetik a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusát, amely 2016 óta van jelen Székesfehérváron és 300 hallgatója van, a Kodolányi János Egyetemet, amely az ország első magánfőiskolájaként 1992-ben indult Fehérváron, és 3 képzési helyen 3000 hallgatót oktat, továbbá az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát, amely a jogelődjének köszönhetően 50 éve van jelen a városban és 844 hallgató vesz részt a képzésein.

A szeptemberben induló osztatlan, alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2021. február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen.

Forrás:OKK Fehérvár