Kezdőlap Kék hírek Zebrán ütötte el a gyalogost

Zebrán ütötte el a gyalogost

221
0

/Fotó:police.hu/

Maradandó fogyatékosságot eredményezett a baleset annak a gyalogosnak, akit egy autós ütött el Móron. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen átkelni szándékozó nőnek nem adott elsőbbséget és elsodorta. A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát.

Közúti közlekedési balesetről értesítették 2019. november 13-án kora délután Fejér megyében a rendőrséget. Móron, a Dózsa György utcában közlekedett egy személygépkocsis a Deák Ferenc utca irányába.

A járművezető – figyelmetlensége miatt – haladási iránya szerint jobb oldalról balra gyalogosan a zebrán szabályosan közlekedő és az úttesten átkelni szándékozó 28 éves móri nőt az autó jobb elejével elsodorta, aki a balesettel összefüggésben maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

Gyanúsítotti kihallgatásán az 54 éves móri férfi elismerte felelősségét. Elmondta, hogy figyelmetlen volt, nem vette észre időben a gyalogost. Az eset után azonnal megállt, és a nő segítségére sietett.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban az ügyészségre továbbították.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye