Kezdőlap Hírek Ezek a hitelfelvétel leggyakoribb okai

Ezek a hitelfelvétel leggyakoribb okai

207
0

https://akolcson.hu/

Ezek a hitelfelvétel leggyakoribb okai

A hitelfelvétel leggyakoribb okai sokrétűek, és míg egyes esetekben nyilvánvalóak, máskor nem egyértelmű, hogy adott hitelt miért is vesznek fel az emberek. Alábbi írásunk leginkább azzal kapcsolatban lehet segítség, hogy milyen hitelt válassz, ha egy bizonyos célod van.

A hitelfelvétel leggyakoribb oka egyértelműen a pénz hiánya, illetve a szükség, hogy legyen – evidens, nemde? Mivel viszont számos hiteltípus létezik, a hitelfelvétel oka ezek alapján változik. Vannak hitelek, amelyekhez a bank elvárja, hogy megadjunk egy hitelcélt, így ezeknél nyilvánvaló a hitelfelvétel oka, míg mások szabad felhasználásúak, amelyek esetében a hitelt felvevők személyes igényei határozzák meg az okokat.

A hitelfelvétel leggyakoribb okai hitelcélra igényelhető konstrukciók esetében

Ez az egyszerűbb, ezért ezzel kezdjük, hiszen a legtöbb ilyen típusú hitelnél már maga a név is árulkodó. A lakáshitelt kizárólag ingatlan vásárlására lehet igényelni, az autóhitelt autóhoz, a hitelkiváltó kölcsönöket egy másik hitel lecseréléséhez, míg az adósságrendező hitelt több hiteltartozás egyesítéséhez folyósítják a pénzintézetek. Kicsit nehezedik a helyzet, ha áttérünk a vállalkozói hitelekre, amelyeknél bizonyos esetekben megadnak ugyan hitelcélokat, ám ezek a névben nem jelennek meg, de jellemzően forgóeszköz-, fejlesztési-, vagy áthidaló jelleggel igényelhetőek, míg mások szabad felhasználásúak.

A hitelfelvétel leggyakoribb okai szabad felhasználású hitelek esetében

Ebben az esetben már lényegesen nehezebb a dolga annak, aki szeretné kideríteni a hitelfelvétel leggyakoribb okait, hiszen a bankok nem várják el, hogy az ügyfelek elmondják, miért is veszik fel az adott kölcsönt, így természetesen ezzel kapcsolatos statisztika sem áll rendelkezésre. Gyorskölcsönök esetében a hitelösszeg lehet árulkodó: magasabb összegek esetén többnyire autóvásárlás, vagy lakásfelújítás állhat a háttérben, bár ezekre létezik kifejezetten erre nyújtott, ám fedezetes konstrukció – a hitelfelvétel oka itt tehát a jelzálog elkerülése lehet. Alacsonyabb összegeknél már szinte bármi lehet az adósság rendezésétől kezdve, a fogyasztási cikkek vásárlásán át egészen egy esküvő lebonyolításáig, hiszen az igények szerteágazóak.

Forrás és fotó: HS-Hitelstart Kft.

(X)