Kezdőlap Kék hírek Nemcsak a csomagokat kézbesítette a „drogfutár”

Nemcsak a csomagokat kézbesítette a „drogfutár”

203
0

/Fotó:illusztráció!/

A Tatabányai Járási Ügyészség a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatott férfival szemben, aki több, mint egy éven át kereskedett marihuánával.

A vádirat szerint a férfi, aki maga is kábítószer fogyasztó, a 2020. április 20-án  történt elfogását megelőző több, mint egy év alatt rendszeresen vásárolt kannabiszt azért, hogy azt Tatabánya területén értékesítse ismerősei részére, az így szerzett bevételből jövedelmét kiegészítse.

A férfi csomagkézbesítőként dolgozott, előfordult, hogy ezt felhasználva adta át a kábítószert a vásárlóinak. Az elkövető elfogásáig nyolc ismert, és további ismeretlen személyek részére értékesítette rendszeresen a kábítószert.

A tatabányai rendőrök a férfi elfogásakor az övtáskájából négy zacskóban összesen 19,7 gramm nettó tömegű marihuánát foglaltak le.

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2020. április 23-án rendelte el.

Az ügyészség a Tatabányai Járásbírósághoz benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását ügydöntő határozatáig tartsa fenn, és amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt 4 év  börtönbüntetésre,  és 4 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Az Ügyészség sajtóközleménye