Kezdőlap Kék hírek Ittasan vezetett, árokba hajtott

Ittasan vezetett, árokba hajtott

302
0

/Fotó:police.hu/

A megalapozott gyanú szerint az 52 éves ittas sofőr a járművel megcsúszott az úton, majd a szemközti árokba haladt. Csak a járműve sérült meg. A bicskei rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A rendőrségre 2020. október 25-én délután érkezett bejelentést a 8123-as számú úton történt balesetről. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy autós Gánt irányába haladt, egy jobbra ívelő útkanyarban a nedves felületű úton megcsúszott, majd elvesztette uralmát a jármű felett, és a menetiránya szerinti bal oldali útárokba hajtott.

Az egyenruhások a baleset helyszínén az 52 éves székesfehérvári járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely ittasságot jelzett, ezért őt további mintavételre előállították, a vezetői engedélyét pedig elvették.

A szakértői vizsgálat eredménye igazolta az ittas járművezetést, ezért a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a sofőrt. A férfi elmondta, hogy a balesetet megelőző 12 órában nagyobb mennyiségű bort és rumot is ivott, azonban mikor autóba szállt, úgy érezte, hogy nincs az alkohol hatása alatt, ezért bátran elindult.

Az ittas járművezetés vétség miatt indult nyomozás vizsgálatát a napokban a bicskei rendőrök befejezték, és az iratokat az ügyészségnek átadták – tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.