Kezdőlap Kék hírek Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az internetes csaló

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az internetes csaló

123
0

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

A férfi 2016. február és 2018. augusztus között internetes oldalakon műszaki cikkek eladására, cseréjére irányuló hirdetéseket tett fel, illetve más személyek által feladott internetes hirdetésekre jelentkezett. A sértettek a vételárat a férfi által megjelölt bankszámlaszámra átutalták, illetve a kézbesítés során megfizették, a cserélni szándékozott műszaki cikkeket az elkövetőnek megküldték, azonban a megrendelt termékeket, illetve a csereként felajánlott készülékeket nem kapták meg, mivel a férfi azokkal nem is rendelkezett.

A vádlott a tizenhat sértettnek összesen közel 500.000 Ft kárt okozott, melyek egy része a nyomozás során megtérült.

Egy esetben a férfi márkás mobiltelefont hirdetett eladásra. A tatabányai sértett a megállapodásuknak megfelelően vételárként 140.000 Ft-ot fizetett meg a csomag átvételekor. A sértett a csomag kibontását követően észlelte, hogy abban nem telefon, hanem zokni, tégladarabok, üres flakon, papírdoboz, valamint különböző papírok vannak. A bűncselekménnyel okozott kár a nyomozás során megtérült oly módon, hogy a futár részére átadott készpénz lefoglalásra, majd a sértett részére átadásra került.

A Tatabányai Járásbíróság 2020 szeptember 14-én, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 3 rendbeli csalás büntette, 12 rendbeli csalás vétsége és csalás vétségének kísérlete miatt 2 év – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki, valamint 153.000 Ft összegben vagyonelkobzást rendelt el. A végzés végleges.

Tatabánya, 2020. december 4.

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának közleménye