Kezdőlap Hírek Bővíti tatabányai üzemét a Graboplast

Bővíti tatabányai üzemét a Graboplast

89
0

/Archív fotó!/

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át azt az állami pályázaton elnyert 317 millió forintos támogatásról szóló okiratot, melyet a Graboplast új, SPC Vinil padló előállítására alkalmas gyártósor beruházásra fordít.

A Graboplast részéről Jancsó Péter elnök-vezérigazgató ünnepélyes keretek között vette át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől azt az állami támogatásról szóló okiratot, melyet a vállalat Vinil padló gyártási kapacitásának bővítésére fordít. Jancsó Péter az okirat átadó ünnepségen elmondta, hogy a tervezett beruházás segítségével a Graboplast a piacon legkeresettebb SPC Vinil padló kínálatát és kapacitását kívánja erősíteni. A vállalat a beruházással meglévő tatabányai munkavállalói létszámát megtartja.

Az SPC (Stone Plastic Composite) Vinil padló napjaink legnépszerűbb beltéri moduláris burkolata, amely merevített középrétegének számos előnyös tulajdonságát köszönheti. A hagyományos Vinil padlóknál jobb mérettartás, kisebb maradó benyomódás és kedvezőbb hővel szembeni ellenállás jellemzi, így tartós és esztétikus burkolat mind lakásokban, mind közületi felhasználási területeken. Az SPC Vinil padló meglévő burkolatokra is fektethető aljzatkiegyenlítés nélkül. Ennek, és csekély vastagságának köszönhetően a felújítások ideális burkolata.

A vezérigazgató elmondta, hogy az SPC burkolatok Nyugat-Európában és Észak-Amerikában rendkívül népszerűek, de a világ többi részén, így Közép-Európában is dinamikusan növekszik forgalmuk, amely támogatja és megerősíti a Graboplast célkitűzését, hogy a térség meghatározó SPC Vinil gyártójává váljon, mind a közületi, mind a lakossági felhasználású SPC padlóburkolatok piacán.

A termék előállítását a cég hulladékmentes technológiával fogja megvalósítani, vagyis a gyártás során keletkező maradékokat, mint másodlagos nyersanyagot felhasználja. Mivel a burkolat ragasztómentesen, klikkes illesztéssel fektethető, életciklusa végén az SPC Vinil burkolat visszagyűjthető és 100 %-ban recikláltatható, így alacsony környezetterhelés mellett, a visszanyert másodlagos nyersanyag felhasználásával újabb SPC padlók állíthatók elő – tájékoztatott a Graboplast.