Kezdőlap Kék hírek Őrizetben a kábítószer-kereskedő

Őrizetben a kábítószer-kereskedő

154
0

/Fotó:police.hu/

“A tatabányai rendőrök kábítószergyanús anyagot találtak a gépkocsiban, amit lefoglaltak. Két helyi lakost gyanúsítottként kihallgattak, közülük egyet őrizetbe vettek.

A Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei állampolgári jelzésére 2020. november 25-én 9 óra 30 perc körül Tatabányán, a Fő téren ellenőriztek egy személygépkocsit és az abban ülő 29 éves N. Richárd és a 28 éves Sz. Levente helyi lakosokat. A rendőrök a járműben egy táskát találtak, amiben két tasak volt. Az átlátszó tasakokban szárított növényi származék volt, valamint egy műanyag dobozban pedig ismeretlen eredetű fehér por. A rendőrök több olyan tárgyat is találtak az autóban, ami az ismeretlen eredetű portól volt szennyezett.

A rendőrök a két főt a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították, és a kábítószergyanús anyagokat lefoglalták. Az elsődleges adatok szerint az ismeretlen eredetű por amphetamin származék. A két helyi lakossal szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt jelzett. Őket a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, M. Richárd ellen kábítószer birtoklása, Sz. Levente ellen kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrség Sz. Leventét őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására” – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.