Kezdőlap Kék hírek Kábítószert értékesítettek fogyasztóknak és további terjesztőknek

Kábítószert értékesítettek fogyasztóknak és további terjesztőknek

149
0

/Fotó:police.hu/

A Fejér megyei rendőrök huszonegy személlyel szemben javasolnak vádemelést. Közülük két férfi letartóztatásba került.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2018. december 4-én délután Székesfehérváron megállítottak egy magyar honosságú személygépkocsit, és ellenőrizték annak pakisztán állampolgárságú sofőrjét és utasát, aki a sofőr élettársa, egyben az autó tulajdonosa is volt. Az utas ruházatából egy cigarettás dobozba csomagolt, simítózáras műanyag tasakban lévő nedves, fehér színű anyag került elő, melyről a nő úgy nyilatkozott, hogy kábítószer. A rendőrök a kutatást kiterjesztették a járműre, majd az ellenőrzött pár lakóhelyére is. Ez utóbbi helyen őrlőt, valamint kábítószergyanús növényi származékokat találtak és foglaltak le a nyomozók. A nőt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A bevezetett nyomozati cselekmények alapján kirajzolódott, hogy a gyanúsított nemcsak fogyasztotta a tiltott szert, hanem visszatérően beszerezte és továbbértékesítette azt. A rendőrök széleskörű felderítést követően azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható további személyeket, elfogásuk érdekében akciót szerveztek. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a végrehajtott intézkedések során két nőt és négy férfit hallgattak ki kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja, további tizenöt személyt pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A  rendőrök két férfi vonatkozásában tett előterjesztésére a Székesfehérvári Járásbíróság a letartóztatás elrendeléséről döntött.

A nyomozók az eljárás során a gyanúsítottak által használt ingatlanokban és gépjárművekben kutatást hajtottak végre, melyek alkalmával különféle tudatmódosító szert, valamint a kábítószer porciózásához, csomagolásához és értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek átadta.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye