Kezdőlap Hírek Újabb szakaszon újult meg az Etyek-Alcsútdoboz közti út

Újabb szakaszon újult meg az Etyek-Alcsútdoboz közti út

89
0

/A kép illusztráció/

A Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a 8106-os Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz összekötő út 4 kilométeres szakasza mintegy nettó 385 millió forint értékben. A megújult szakasz csatlakozik a 2019-ben felújított 6 kilométeres szakaszhoz, így a közlekedők már összesen 10 kilométeren, egészen Alcsútdoboz határáig felújított úton közlekedhetnek. A mostani munkálatok során a szakemberek mintegy 2300 köbméter aszfaltot építettek be a szakaszba.

Az összekötő út érintett szakaszán a szakemberek megerősítették a burkolatot és a szükséges helyeken pályaszerkezet cserét is végeztek. A megfelelő csapadékvíz elvezetés érdekében helyreállították és kitisztították az útmenti árkokat és átereszeket. A burkolatszint emlkedés miatt szintbeigazították a burkolt útcsatlakozásokat, padkákat és közúti korlátokat is. A kőzúzalékos padkákat beton padkarázókkal egészítették ki. Megújult továbbá a szakasz forgalomtechnikai jelzésrendszere és új, tartós burkolati jeleket festettek fel. További forgalomcsillapítási elemeket is megvalósítottak, mint a burkolatba épített prizmák, a burkolatszéli optikai festés, lassító harátcsíkozás és a sebesség mérséklése érdekében neonkeretes korlátozó táblákat is kihelyeztek. Folyamatban van az összekötő út további, egy kilométeres szakaszának felújítása is, mely a 811-es úti csomópontig tart majd. A felújítás során megújul a burkolat, a padkák és a forgalomtechnikai elemek is.

Az összekötő út október 30-i ünnepélyes átadásán részt vett Gyopáros Alpár, Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, valamint Tóth Erika, Alcsútdoboz polgármestere és Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.