Kezdőlap Kék hírek Megállásra kényszerítette a sértettet, majd a tükrét lerúgta, vádemelés

Megállásra kényszerítette a sértettet, majd a tükrét lerúgta, vádemelés

224
0

/A kép illusztráció/

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2019. augusztus 18-án az M7-es autópályán megállásra kényszerítette a sértettet és a gépkocsija tükrét lerúgta.

A vádirat szerint a terhelt kora este Budapestről Balaton felé közlekedett, amikor  Székesfehérvárt elhagyva utolérte a belső forgalmi sávban haladó sértett által vezetett személygépkocsit. A sértett egy állat feltűnése miatt intenzíven fékezett. A vádlott, mivel nem tartott biztonságos követési távolságot, vészfékezésre kényszerült és sodródni kezdett a gépkocsijával, amelyet végül ellenkormányzással korrigált. A vádlott tovább haladt, és amikor utolérte a nő autóját a külső sávban mellé hajtott, és mutatta a sértettnek, hogy álljon félre.

A nő a kérésnek nem tett eleget, majd ekkor a vádlott mellett a jobb első ülésen helyet foglaló utas is mutatta, hogy húzódjon félre a sértett, aki továbbra sem tett eleget a felszólításnak. A vádlott ezt követően a külső és belső forgalmi sávot elválasztó terelővonalon haladt a nő előtt, majd fokozatosan lassítva megállt a terelővonalon, és így megállásra kényszerítette a sértettet. A vádlott kiszállt az autóból, a nő pedig a vádlottat jobbról kikerülte. A férfi ekkor a mozgásban lévő gépkocsi bal visszapillantó tükrét lerúgta, amellyel közel 300.000,- Ft kárt okozott, és amelyet az eljárás során nem térített meg.

Az ügyészség vádiratában a felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaidejének hatálya alatt álló férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, járművezetéstől eltiltást, valamint a korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának elrendelését indítványozta – tájékoztatott bennünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője.