Kezdőlap Kék hírek Vádemelési javaslat hat ittas vezetővel szemben

Vádemelési javaslat hat ittas vezetővel szemben

205
0

/Fotó:Pixabay/

“A szakértő is megállapította, hogy alkohollal a szervezetükben vezették a járműveket.

Hat járművezető ellen is vádemelést javasol a Bicskei Rendőrkapitányság.

Egy 26 éves várgesztesi férfit Gánt térségében ellenőriztek a járőrök 2020. július 11-én délután, miután gépkocsijával az úttestről lehaladva egy vízelvezető árokba hajtott. A sofőrrel szemben az egyenruhások a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért további mintavételre előállították.

Bicske külterületén ellenőrizték a rendőrök 2020. július 7-én azt az 57 éves csabdi illetőségű járművezetőt, aki egy mezőgazdasági vontatóval közlekedett úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt ugyancsak alkoholt fogyasztott.

Egy 36 éves csákvári lakossal szemben 2020. augusztus 2-án Felcsút külterületén intézkedtek a járőrök, miután gépkocsijával nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett és nekiütközött egy közlekedési jelzőoszlopnak.  A férfival szemben a helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért az egyenruhások további mintavételre előállították, amely ugyancsak igazolta az alkoholfogyasztás tényét.

Bicske belterületén igazoltatták a járőrök azt a 39 éves szendrői gépkocsivezetőt 2020. augusztus 1-jén, aki nem sokkal korábban anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetet szenvedett, ráadásul vezetésre jogosító okmányát sem tudta átadni a rendőröknek, mivel azt a Kazincbarcikai Járásbíróság ittas járművezetés miatt korábban bevonta.

Egy 67 éves helyi férfival szemben 2020. augusztus 9-én délelőtt alkalmaztak alkoholszondát a bicskei rendőrök, melyet a pozitív érték miatt szintén büntetőeljárás megindítása követett.

Bicskén, a Csabdi úton igazoltatták az egyenruhások 2020. augusztus 21-én azt a 44 éves helyi férfit, aki az igazságügyi szakértői vélemény szerint szintén ittasan vezette személygépkocsiját, ezért a Bicskei Rendőrkapitányság ellene is járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket az említett ügyekben elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért a rendőrség nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ittasan, illetve bódult állapotban vezetőket a forgalomból kiszűrje.”

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye