Kezdőlap Hírek Szeptember 25. és 27. között tartják a népi kézműves alkotóházak országos hétvégéjét

Szeptember 25. és 27. között tartják a népi kézműves alkotóházak országos hétvégéjét

117
0

/A kép illusztráció! – Móri Sváb Tájház – fotó:Nagy Pál/

Szeptember 25. és 27. között, péntektől vasárnapig rendezik meg a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéjét.

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva az immár hetedik alkalommal szervezik meg országszerte a rendezvényt, amelynek célja a hagyományos kézművesség értékeinek bemutatása, ezáltal a helyi kézműves közösségek kialakulásának és megerősödésének elősegítése – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írják, a rendezvény három napján országszerte megnyílnak a kézműves műhelyek, alkotóházak, műhelygalériák. Az egész hétvégés program keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel.

A rendezvényhez szeptember 20-ig csatlakozhatnak az alkotóházak és műhelygalériák, a www.ahazak.hu, a www.nesz.hu honlapokon közzétett adatlap kitöltésével.

Az egyes helyszínek részletes programjai a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége honlapján elérhetőek.

A programot a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) és a Hagyományok Háza hirdette meg.

Bővebb információ, részletes program a www.ahazak.hu és a www.nesz.hu oldalon érhető el.

-MTI-