Kezdőlap Kék hírek Motort és autókat rongált

Motort és autókat rongált

110
0

/Fotó:police.hu/

“Állampolgárok zavarták meg cselekménye közben a 26 éves férfit Tatabányán.

A rendőrségre 2020. augusztus 3-án hajnalban érkezett bejelentés, miszerint Tatabányán egy férfi kiabál, és több parkoló járművet is megrongált. Az elkövetőt állampolgárok zavarták meg cselekménye közben, és a menekülő tettest követték is egy darabig, amíg szem elől nem tévesztették.

A kiérkező járőrök a megadott címen lévő parkolóban három megrongált autót és egy motort találtak. A szemtanúk elmondása alapján elindultak a tettes felkutatására. Néhány utcával arrébb megtaláltak egy betört ablakú gépkocsit, amivel az elkövető kigurult a parkolóból, majd az út szélén hagyta azt. Nem messze onnan a 26 éves elkövetőt is megtalálták, akit elfogását követően előállítottak a Tatabányai Rendőrkapitányságra. Ellene lopás vétség kísérlet és rongálás vétség elkövetése miatt indult eljárás. K. Gy-t a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatásának indítványozását.

Az üggyel összefüggésben egy 29 éves férfival szemben is eljárás indult, bűnpártolás vétség elkövetésének gyanúja miatt, aki segítséget nyújtott K. Gy-nak abban, hogy elrejtőzzön a hatóság elől. Kiderült, hogy B. D. ellen korábban a Miskolci Törvényszék elfogatóparancsot adott ki lopás bűntett elkövetése miatt, így a rendőrök őt is őrizetbe vették.”

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Forrás:police.hu