Kezdőlap Hírek Egy hétig minden a horgászatról szól a táborban

Egy hétig minden a horgászatról szól a táborban

191
0

A tatabányai Erőmű-tónál, a Jó Szerencsét horgászegyesület bentlakásos horgásztáborában a gyerekeknek egy hétig minden a horgászatról szól, a gyakorlati trükkök mellett minden nap oktatáson is ismerkednek a horgászattal, a halak életével.

Hajnal Kálmán, az egyesület elnöke elmondta, idén öt héten át 200 gyerekkel foglalkoznak, általában 8 évestől 15 éves korig. A táborlakóknak nem kell semmilyen felszerelést magukkal hozni, mindent az egyesület biztosít. A táborban teljes ellátást kapnak, kényelmes hálóhellyel.

A fiúk és a lányok az az első napon megtanulnak szereléket készíteni, majd lépésenként bevezetik őket a négy leggyakoribb horgászmódszer alapjaiba, két kishajóval még a csónakból való horgászást is megismerik. Részt vesznek az etetőanyag készítésében, a tábor előtti vízszakaszon felállított óriáscsúzlival lövik be az anyagot a tóba.

A napirend része a többszöri hűsítő fürdés, lovaskocsis kirándulás a Farkas-tavakhoz, valamint minden nap jön hozzájuk előadó, aki a horgászatról, a halak életéről beszél a gyermekeknek. A tábor végén gyakorlati és elméleti vizsgát tesznek a tanultakból és közülük sokan válnak bejegyzett ifjúsági horgásszá – mondta el Hajnal Kálmán.

Leggyakrabban ponty és amur a zsákmány, az elmúlt héten az egyik táborlakó egy 21 kilós pontyot akasztott meg, ide már elkelt a mindig jelen lévő felnőttek segítsége, de fogtak már harcsát és süllőt is. Minden fogásról naplót vezetnek, a halak száját sebgyógyító folyadékkal fújják be, a testükön horogtól, vagy madárcsőrtől keletkezett sérüléseket szintén lekezelik és csak utána engedik őket szabadon.

KEMHESZ

Farkas István tájékoztatott bennünket – a szerk.