Kezdőlap Hírek Rendőrségi épület előtt pofozták fel a sértettet

Rendőrségi épület előtt pofozták fel a sértettet

226
0

/A kép illusztráció!/

A Tatabányai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a két nővel szemben, akik a rendőrségi épület előtt pofozták fel a sértettet.

A vádirat szerint két társaság 2019. augusztus 24. napján este találkoztak a Tatabánya, Ifjúság úton, ahol a két család között fennálló rossz viszony vitatkozáshoz vezetett, melyet rendőri intézkedés követett.

A rendőri intézkedés során egyiküket a rendőrség előállította és a család jelen lévő tagjai, köztük a két vádlott nő a rendőrségi épület váróhelyiségben tartózkodva várták a rendőri intézkedés befejezését.

A sértett kint várakozott a Tatabánya, Álmos vezér utcán, amikor 20 óra 45 perc körüli időben kijött a rendőrség épületéből a két nő és a korábban előállított férfi, aki fenyegető kijelentést tett sértett felé. A sértett felszólította a fenyegetőző férfit, hogy ne fenyegessen, hanem jöjjön oda hozzá. Ekkor a két nő megindult sértett felé és egy-egy alkalommal, sérülés okozása nélkül tenyérrel megütötték a sértett arcát.

A vádlottak ezen erőszakos cselekményükkel nyíltan szembehelyezkedett a társadalmi együttélési szabályokkal és magatartásuk alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélje.

Fentiekről a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatott bennünket.