Kezdőlap Kék hírek Gázriasztó fegyverrel lövöldözött az utcán, vádat emeltek ellene

Gázriasztó fegyverrel lövöldözött az utcán, vádat emeltek ellene

269
0

“A Tatabányai Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a többszörös visszaeső, bűnügyi felügyeletben lévő férfival szemben, aki 2020. április 25-én Tatabánya egyik utcáján egy gázriasztó fegyverrel több lövést adott le egy férfira és a férfi barátnőjére.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott Tatabánya egyik utcáján 2020. április 25-én az általa vezetett motorkerékpárral felhajtott a járdára és egy korábbi nézeteltérés miatt „leckéztetési” célból két lövést adott le egy férfira és a férfi barátnőjére, akik ettől megijedtek és átmentek az utca túloldalára. Azonban a vádlott a motorkerékpárral ide is követte őket és egy alkalommal ismét rájuk lőtt.

A vádlottnak a társadalmi együttélés szabályait tudatosan és durván megszegő, erőszakos cselekménye a férfiban és a nőben félelmet keltett, egyben alkalmas volt arra is, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, abban az esetben a bíróság 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélje, valamint 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a gázriasztó fegyvert pedig kobozza el. Ezen túlmenően az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlott bűnügyi felügyeletét tartsa fenn, tekintettel arra, hogy a vádlottal szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye.”

Az Ügyészség sajtóközleménye