Kezdőlap Kék hírek Féltucat díler letartóztatásának hosszabbításáról

Féltucat díler letartóztatásának hosszabbításáról

306
0

Az ügyészség indítványai alapján a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 24-én és 2020. május 25-én összesen hat férfi letartóztatását rendelte el egy-egy hónapra.

Az indítványok szerint az először letartóztatott három férfi 2020. május 21. napját megelőző egy évben rendszeresen értékesített kábítószert azért, hogy a vevő azt tovább értékesítse. Az egyik férfi rendszeresen amfetamint értékesített a másik gyanúsítottnak, aki ezt, valamint más személyektől megszerzett több fajta kábítószert egy harmadik gyanúsítottnak, valamint tatabányai fogyasztóknak értékesítette.

A harmadik gyanúsított az így megszerzett kábítószert szintén tatabányai fogyasztóknak értékesítette. Az egyik gyanúsított 2020. május 22. napján közel 400 gramm amfetamint kívánt értékesíteni, amelyet azonban a nyomozó hatóság lefoglalt. A nyomozó hatóság házkutatás során a másik két gyanúsított lakásán összesen több, mint 1300 gramm bruttó tömegű kábítószert, valamint kábítószer értékesítéshez szükséges tárgyakat, így digitális mérleget foglalt le.

A megalapozott gyanú szerint a következő napon letartóztatott három férfi is rendszeresen értékesített egymásnak és fogyasztóknak kábítószert Tatabánya területén. Az egyik férfi 2020. május 22. napján megelőzően 90 db kék színű, háromszög alakú kábítószer tartalmú tablettát szerzett meg azzal a szándékkal, hogy azt tovább értékesíti, a tablettákat a nyomozó hatóság lefoglalta.

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványt tett a hat férfi letartóztatása hosszabbítására, mert álláspontja szerint a kényszerintézkedések törvényes feltételei nem változtak, így mindegyik férfi vonatkozásában fennáll a bizonyítás megnehezítésének a veszélye, valamint négy férfi esetében a bűnismétlés veszélye is.

Fentiekről Horváth Sándor a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatta portálunkat.