Kezdőlap Hírek Gyermekorvosi rendelőket és óvodát fejlesztenek Tatabányán

Gyermekorvosi rendelőket és óvodát fejlesztenek Tatabányán

147
0

/Fotó:Nagy Pál/

Tatabányán egy évek óta bezárt csecsemőotthonból két gyermekháziorvos és két védőnő munkahelyét alakítják ki, illetve az épület egy részével a szomszédos óvodát bővítik – közölte a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere keddi sajtótájékoztatóján.

    Szücsné Posztovics Ilona  elmondta, hogy a 158 gyermekről gondoskodó Arany Óvoda területe 1000 négyzetméterről 1300 négyzetméterre bővül. Az új épületszárnyban tornaszoba, sportszertár, gyermek és felnőtt vizesblokk, irattár, sószoba, valamint kiszolgáló helyiségek kapnak helyet.

    A mintegy 600 millió forintos beruházás része az óvoda teljes energetikai felújítása, a hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, valamint korszerű hőközpont és szabályozható fűtési rendszer beépítése.

    A csaknem 500 négyzetméteres új gyermekegészségügyi részlegben elérhető lesz több olyan vizsgálat, amelyet eddig csak szakellátásban lehetett igénybe venni.

    A 600 millió forintos fejlesztéshez az önkormányzat 400 millió forintos pályázati támogatást kapott – ismertette a polgármester.

-MTI-