Kezdőlap Kék hírek Letartóztatása meghosszabbítását indítványozta az ügyészség annak a férfinak, aki megölte munkaadóját

Letartóztatása meghosszabbítását indítványozta az ügyészség annak a férfinak, aki megölte munkaadóját

145
0

/A kép illusztráció/

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki Tatabányán, 2020. április 12-én, este megölte, meggyújtotta, majd elásta munkaadóját.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a sértettnél alkalmi munkavállalóként dolgozott. 2020. április 12-én, este, Tatabányán a férfi és a sértett szóváltásba keveredtek egymással, majd a gyanúsított több alkalommal megütötte a fején a munkaadóját, aki a bántalmazás következtében a helyszínen elhunyt. Ezt követően a gyanúsított a gépkocsi-utánfutóján lévő szemét közé helyezte a sértett holttestét, és azt a annak tatai tanyájára szállította. Ott a szemétégetésre használt gödörbe helyezte a holttestet a szeméttel együtt, majd ezeket gázolajjal lelocsolta és meggyújtotta.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára miatt 2020. május 19. napján elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén megszökne, elrejtőzne, valamint a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban még ki nem hallgatott tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené.”

Az Ügyészség sajtóközleménye