Kezdőlap Hírek Közös kistelepülési fejlesztési programot indít a Posta és a Takarékbank

Közös kistelepülési fejlesztési programot indít a Posta és a Takarékbank

113
0

/A kép illusztráció/

Közös programot indít a Takarékbank a Magyar Postával, hogy fejlesszék és megtartsák a szolgáltatásokat a kistelepülésen – közölte a pénzintézet az MTI-vel hétfőn.

A Magyar Posta és a Takarékbank együttesen majdnem 3500 fiókot működtet országszerte. Ezek jelentős része nem üzemeltethető nyereségesen, de az együttműködés minden érintett számára előnyös lehet.

A megállapodásnak köszönhetően megmaradhatnak a postai szolgáltatások a kistelepüléseken, a fiókhálózat működési hatékonyságával javulhat a szolgáltatások színvonala, és közös kiadású bankkártyák, termék- vagy digitális fejlesztések is létrejöhetnek – írták.

A program előkészítési szakaszában megvizsgálják annak megvalósíthatóságát, és megteremtik kereteit. Az együttműködés eredményességét – mint írták – a Takarékbank automatizált fiókjának kedvező ügyféltapasztalatai is alátámasztják. Ezekben a banki szolgáltatásokon túl csekkbefizetéseket, valamint postai csomagok feladását és átvételét is lehet intézni.

A közleményben a Magyar Posta vezérigazgatója fenntartható és korszerű szolgáltatásokat ígért. Schamschula György szerint a postának ezzel is támogatnia kell a vidék megtartó erejét. Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója nyitott az együttműködésre, hogy a vidéken élők is hozzájussanak a pénzügyi és a postai szolgáltatásokhoz – olvasható a közleményben.

-MTI-