Kezdőlap Kék hírek Letartóztatták a testvérét megölő oroszlányi férfit

Letartóztatták a testvérét megölő oroszlányi férfit

179
0

/A kép illusztráció!/

“A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2020. május 12-én elrendelte annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki oroszlányi otthonukban megölte a testvérét.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő férfi 2020. május 9-én, 21 óra 15 perckor, oroszlányi otthonukban előzetes szóváltást követően, dulakodás közben egy 33 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta testvérét. A sértett a szúrást követően még el tudta hagyni a lakást, hogy az egy szinttel lejjebb lakó szomszédjától segítséget kérjen, majd összeesett és a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított büntetett előéletű, legutóbb a bíróság egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt 1 év 6 hó börtönbüntetésre ítélte, melyet végrehajtásában 2 évre felfüggesztett. A gyanúsított az emberölés bűntettét a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.”

Az Ügyészség sajtóközleménye