Kezdőlap Hírek Újra látogatható több térségbeli kirándulóhely

Újra látogatható több térségbeli kirándulóhely

407
0

/Gaja-völgy – Fotó:Nagy Pál/

Újra megnyitja május 8-tól, péntektől szabadtéri közjóléti létesítményeit, vadasparkját és kilátóit a VADEX Zrt. A társaság gondozásában álló múzeumok azonban továbbra is zárva maradnak – olvasható a VADEX honlapján és közösségi oldalán.

A koronavírus okozta rendkívüli helyzet és a járványügyi óvintézkedések miatt a Vadex Mezőföld Zrt. korábban lezárt számos, a turisták körében népszerű és látogatott célpontot Fejér megyében.

Az ettől a héttől életbe léptetett enyhítések és a tulajdonosi joggyakorló Agrárminisztériumtól kapott felhatalmazás alapján a társaság azt a döntést hozta, hogy 2020. május 8-tól, péntektől ismét megnyitja a szabadtéri közjóléti létesítményeket.

Így ismét látogatható lesz a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark, a Bence-hegyi kilátó, a Gaja-völgyi Tájcentrum – beleértve a Károlyi kilátót –, valamint a Soponyai Ökoturisztikai Központ.

A nem szabadtéri létesítmények, múzeumok, azaz a Fehérvárcsurgói Bársony-ház, a Soponyai Erdészeti-Vadászati Múzeum és a Sukorói Tájház  – beleértve a Halászati Múzeumot – továbbra is zárva tartanak.

A VADEX Zrt. ezúton fejezi ki köszönetét mindazoknak, akik a rendkívüli körülmények között is elősegítik az erdő közcélú szolgáltatásainak érvényesülését, túrázás közben vigyáznak embertársaikra és az erdei életközösségre!

Forrás:OKK Fehérvár

Az Alcsúti Arborétum Facebook oldalán és honlapján is közölte:

“Az Alcsúti Arborétum 2020. május 6-tól újra várja látogatóit, a megszokott nyitvatartás szerint, minden nap, 10:00-18:00 óráig😊

Kérünk mindenkit, hogy az egészségügyi szempontokat figyelembe véve, az előírásokat, szabályokat tartsa be!”