Kezdőlap Kék hírek Egyik így, másik úgy – Ittasan, jogosítvány nélkül, lejárt műszakival…

Egyik így, másik úgy – Ittasan, jogosítvány nélkül, lejárt műszakival…

289
0

/A kép illusztráció/

A helyi járőrök Tatabányán állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő nőt 2020. április 25-én hajnalban. Az egyenruhások arra lettek figyelmesek, hogy a sofőr kacsázva közlekedik, ezért vonták intézkedés alá.

A járművet vezető 22 éves nő mozgásán és beszédén látszott, hogy ittas állapotban van, ezért alkoholszondát akartak alkalmazni vele szemben, ő azonban azt nem tudta megfújni. A sofőrt előállították mintavételre, ezt követően pedig büntetőeljárást indítottak ellene.

Mivel közlekedése során jogosítványát, valamint az autóforgalmi engedélyét nem tartotta magánál, szabálysértési eljárás is indult a nő ellen.

Ugyanezen a napon este a helyi rendőrök Oroszlányban állítottak meg egy Suzuki típusú gépkocsival közlekedő férfit.

Az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint azt is, hogy a gépjármű műszaki érvényessége lejárt, nem kötöttek rá kötelező biztosítást, és a forgalomból is ki van vonva.

A járművet vezető 35 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett. Előállítását követően a sofőr ellen szabálysértési-és büntetőeljárást indítottak.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Forrás:police.hu