Kezdőlap Kék hírek Több mint két kilogramm marihuánával kereskedtek – vádemelés

Több mint két kilogramm marihuánával kereskedtek – vádemelés

268
0

/A kép illusztráció! – Fotó:Pixabay/

“A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat két letartóztatásban lévő férfival szemben, akik több mint két kilogramm marihuánát adtak el.

Ahogyan arról az ügyészség korábban beszámolt mindkét férfi letartóztatásban van. (/letartoztatasban-maradnak-a-jelentos-mennyisegu-marihuanaval-kereskedo-ferfiak/)

Az ügyészség most emelt vádat a két férfival szemben.

A vádirati tényállás lényege szerint a két vádlott 2018. évben egy tatabányai konditeremben egyezett meg arról, hogy kábítószerrel fognak kereskedni. 2018. év második felében 600 gramm marihuánát adott el az egyik férfi a másiknak, aki azt fogyasztóknak tovább értékesítette. 2019. április 10. napján már háromszorosára növelték a kábítószer mennyiségét, így egy tatabányai aluljáróban 2200 gramm marihuánát adtak át egymásnak, azért, hogy a kábítószer a tatabányai fogyasztókhoz eljusson. A vevő a kábítószert a személygépkocsi csomagtartójába tette. Rövid idő múlva a nyomozó hatóság ellenőrizte a gépkocsit, és a kábítószert lefoglalta.

Az adásvétel során összesen gazdát cserélt kábítószer meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 150,25 %-a.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a bíróság a kábítószert eladó férfit 6 év 6 hónap végrehajtandó fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, a kábítószert vevő férfit pedig 6 év végrehajtandó fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélje,valamint a lefoglalt kábítószereket kobozza el.

Ezen túlmenően az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottak letartóztatását az elsőfokú tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig tartsa fenn, tekintettel arra, hogy velük szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye.”

Az Ügyészség sajtóközleménye