Kezdőlap Hírek Mentális egészségprojekt Székesfehérváron

Mentális egészségprojekt Székesfehérváron

226
0

A projektet a SZÉNA Egyesület az Arconic Foundation támogatásával a székesfehérvári általános- és középiskolákban valósítja meg.

Az Arconic Foundation támogatásának köszönhetően 10,8 millió forint támogatási keret érkezett a SZÉNA Egyesülethez azzal a céllal, hogy ismeret és készségfejlesztő foglalkozásokkal erősítse a Székesfehérváron tanuló fiatalok kompetenciáit. 20 székesfehérvári osztály, osztályonként 10 tanóra időtartamban vehet részt a SZÉNA Egyesület a Családokért által felkínált fejlesztő foglalkozásokon, melynek témáját minden esetben az iskola vezetősége választja ki, figyelembevéve azt, hogy az illető osztálynak mire van leginkább szüksége. A kínált témák között szerepel a közösségfejlesztés, pályaorientáció, önismeret, valamint iskolai bántalmazás is.

Emellett a projekt célja egy fiataloknak szexuális nevelést, ökológiai nevelést, drogprevenciót egyaránt szolgáló, egyedülálló mobil applikáció fejlesztése, melynek eszköze egy tartalmában folyamatosan bővülő, grafikájában inspiráló iOS-en és Androidon is elérhető applikáció.

A SZÉNA Egyesület célja további mecénások bevonása a projektbe, akik az Arconic Foundation mintájára – a célt és a tevékenységet is fontosnak tartva – a SZÉNA Egyesülettel karöltve vállalják, hogy támogatják a székesfehérvári fiatalok valós készségfejlesztését élményalapú pedagógiai módszerekkel.

A program kiemelt együttműködő partnere a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum – tájékoztatott a SZÉNA Egyesület elnöke, Bálesné Elekes Rita.