Kezdőlap Kék hírek Ittasan balesetezett, a rendőrök fél órán belül elfogták

Ittasan balesetezett, a rendőrök fél órán belül elfogták

207
0

/Fotó:police.hu/

A járművét hátrahagyta a vétkes vezető.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2020. február 23-án késő este Tabajd belterületén, a Kossuth utcában Vál irányába közlekedett személygépkocsival. Ittasságából kifolyólag nem az út vonalvezetésének megfelelően kormányozta járművét, az úttestről lehaladva az árokban egy betonozott kapubejárónak ütközött, majd kiszállt az autóból, és azt a helyszínen hagyva, utasával együtt távozott.

A balesetről tett lakossági bejelentést követően a helyszínre érkező rendőri egységek az adatgyűjtés eredményeként fél órán belül a közelben elfogták a jármű vezetőjét, aki elismerte a balesetokozás miatti felelősségét. Elmondta azt is, hogy a vezetés megkezdése előtt társával együtt egész nap italoztak, majd autóba szálltak, és az ütközés után az járműből sértetlenül kiszállva hagyták el a helyszínt.

A járművezetővel szemben a helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a rendőrök a férfit további mintavételre előállították, a vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és a baleset okozása miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Az ügy kapcsán a 29 éves alcsútdobozi férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult a Bicskei Rendőrkapitányságon.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye