Kezdőlap Hírek Tatabányán bérkiegészítést adnak az önkormányzathoz tartozó közalkalmazottaknak

Tatabányán bérkiegészítést adnak az önkormányzathoz tartozó közalkalmazottaknak

271
0

/fotó:Nagy Pál/

A tatabányai önkormányzathoz tartozó intézmények közalkalmazottainak július elsejétől tízszázalékos béremelést ad a város, erről egyhangúlag döntött a megyeszékhely közgyűlése csütörtökön.

Posztovicsné Szücs Ilona polgármester  az MTI-nek elmondta, a bértáblát a központi kormányzat határozza meg, az önkormányzatnak bérkiegészítésre van lehetősége, erre az elmúlt kilenc évben most először került sor Tatabányán.

A város vezetője kiemelte, az intézkedés 104 millió forintos kiadást jelent a városnak, és összesen 850 embert érint a szociális ágazatban, a könyvtári, múzeumi, színházi és levéltári dolgozók körében.

Posztovicsné Szücs Ilona szólt arról, hogy az ágazatban 2008 óta nem volt bérrendezés, így van példa arra, hogy az önkormányzat intézményeiben többdiplomás szakemberek 210 ezer forintos diplomás minimálbérért dolgoznak.

Mivel a bölcsődei és óvodai dolgozók esetében a kormányzati tervek szerint év közbeni ágazati bérrendezés lesz, ezért itt nem tíz százalékkal emelték meg a béreket, hanem egységesen havonta 20 ezer forintos bérkiegészítést határoztak meg.

A polgármester hozzátette, a tervek szerint három év alatt harminc százalékos bérkiegészítést szeretnének adni az önkormányzati közalkalmazottaknak, évente tízszázalékos lépcsőkben.

-MTI-