Kezdőlap Kék hírek Tatabányai Törvényszék – Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a kiskorút zaklató nőt

Tatabányai Törvényszék – Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a kiskorút zaklató nőt

262
0

“A vádlott 2019. július 12-én kora este ittas állapotban, a tatai buszpályaudvaron odament a buszra váró kiskorú sértetthez és cigarettát kért tőle.

A lány elmondta a vádlottnak, hogy nem tud neki adni, erre a nő dühös lett és szidni kezdte a sértettet, megfenyegette, hogy eltöri a nyakát.

A vádlottat a barátja elhúzta a sértettől és leültek egy padra, de a nő onnan is kiabált a sértettnek, majd hirtelen felugrott, odament a lányhoz és megrántotta a haját, ekkor a barátja ismét elhúzta tőle.

Néhány perc múlva megérkezett a Tatabányára tartó busz, amire a sértett, a vádlott és annak barátja is felszállt, a buszon aztán a nő tovább folytatta a sértett fenyegetését, egyszer oda is ment hozzá és meg akarta fogni a nyakát, de a sértett eltolta magától. Vértesszőlősön a lány barátnője is felszállt a buszra, a tatabányai plázánál található buszvégállomáson pedig elindultak a bevásárolóközpont felé, amikor észrevették, hogy a vádlott elindult utánuk, befutottak a plázába és egy ott tartózkodó rendőrtől segítséget kértek.

A Tatai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben zaklatás vétsége és becsületsértés vétsége miatt 200.000.- forint pénzbüntetést szabott ki a nővel szemben, melynek meg nem fizetése esetén a büntetést a bíróság fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre változtatja át.

A végzés jogerős.”

A Bíróság sajtóközleménye