Kezdőlap Kék hírek Lövöldözött

Lövöldözött

341
0

/Fotó:police.hu/

A tatabányai nyomozók egy 38 éves helybéli férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki a megyeszékhelyen egy gáz-riasztó fegyverrel lövöldözött.

A Tatabányai Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 38 éves helyi lakos ellen. A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2020. február 15-én 12 óra 30 perc körüli időben Tatabányán, a Tas vezér utca mögötti parkosított területen gáz-riasztó fegyverrel lövöldözött.

A férfit a rendőrök a bejelentést követően elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. Vele szemben kábítószergyorstesztet alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. Nála kábítószergyanús, zöld növényi származékot találtak. L. Attila gyanúsítotti kihallgatása során azt állította, hogy a gáz-riasztó pisztolyt önvédelem céljából vásárolta és csak kipróbálta, azonban útközben a fegyvert és a tárat is eldobta.

A nyomozók a helyszíni szemle során a tárat és egy darab gáz-riasztó töltényhüvelyt találtak. A férfit őrizetbe vették, a nála talált lőszereket lefoglalták.

A rendőrség bíróság elé állítás javaslattal küldi meg az eljárás ügyiratait az ügyészségnek.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Forrás:police.hu