Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hírek
Lényeges változások a kéményseprés terén!
Az Országgyűlés október tizenhetedikei döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai.
Bővebben...
 
Így változik a közlekedési rend 2017. október 19. és november 7. között
A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közzétette, hogy a Köztársaság ünnepe, az őszi tanítási szünet és a Mindenszentek ünnepe körüli napokban a helyi, elővárosi, regionális és országos autóbuszjáratainak közlekedési rendje így alakul:
Bővebben...
 
Támogatás
A kormány 15-15 millió forinttal támogatja az állatmenhelyek, illetve az ebrendészeti telepek korszerűsítését - közölte a Földművelésügyi Minisztérium a kormany.hu oldalán.
Bővebben...
 
Művészi alkotásokká változtatja a turisztikai ügynökség a #HelloHungary feliratokat
A turizmus világnapja alkalmából összesen kilenc óriás #HelloHungary installációt ajánl fel a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) fiatal művészeknek, alkotóknak, ezekre megfesthetik, mit jelent nekik Magyarország - közölte az MTÜ az MTI-vel szerdán.
Bővebben...
 
Augusztusban tovább csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint
A nyilvántartott álláskeresők száma 5,0 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az augusztusi zárónapon 269 300 álláskereső szerepelt, több mint 14 ezerrel kevesebb, mint egy éve.
Bővebben...
 
Szupergyors vezetékes internetet épít a Magyar Telekom Komárom-Esztergom megyében is
A Magyar Telekom korszerű szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt Komárom-Esztergom megye négy járásában európai uniós támogatás felhasználásával. A vállalat az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében nyert el összesen 662 millió Ft támogatást legalább 30 Mbps sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére az esztergomi, az oroszlányi, a tatabányai és a tatai járásban.
Bővebben...
 
Új üzemcsarnokot épít Tatán a német tulajdonú MooWa Assembling Kft.
Új gyártócsarnok építését kezdte meg a Tatai Ipari Parkban a MooWa Assembling Kft., a fejlesztéssel száz új munkahelyet is létrehoz a német tulajdonú cég.
Bővebben...
 
Menetrendi módosítások Komárom-Esztergom megye helyközi közlekedésében 2017. szeptember 1-től
A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közzétette, hogy 2017. szeptember 1-től (péntek) az alábbi menetrend módosítások kerülnek bevezetésre Komárom-Esztergom megye helyközi közlekedésében:
Bővebben...
 
Elindult a háztartási nagygépek csereprogramja
Hétfőn elindult a háztartási nagygépek csereprogramja.
Bővebben...
 
Nemzetközileg jegyzett oktatókat, kutatókat akarnak elhozni Székesfehérvárra
A kormány nem zár be egyetemet, hanem képzőhelyek létesítését támogatja - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) székesfehérvári kampuszának fejlesztéséről szóló projekt nyitó rendezvényén csütörtökön.
Bővebben...
 
Autóipari beszállításra fejleszt a kincsesbányai Vákuum Hőkezelő Kft.
A kincsesbányai Vákuum Hőkezelő Kft. 216 millió forintos projekt keretében Magyarországon elsőként telepített olyan többfunkciós hőkezelő berendezést, amellyel alacsonyan ötvözött acélokat kezelnek az autóipar számára.
Bővebben...
 
Hőségriasztás!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2017. június 22-én (csütörtök) 00.00 órától június 26-án (hétfő) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást adtak ki.
Bővebben...
 
Dolgos vakáció
A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra - a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével - ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.
Bővebben...
 
Kilenctonnányi húst foglalt le a Nébih Komárom-Esztergomban
Csaknem kilenc tonna jelöletlen, szabálytalanul tárolt, illetve lejárt fogyaszthatóságú húst foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Komárom-Esztergom megyei nagykereskedésben.
Bővebben...
 
Idén sem állt meg a közép-dunántúli ingatlanárak emelkedése
A hazai ingatlanpiac forgalma a tavalyi év során meghaladta a 130 ezret, a lendület az idén sem hagyott alább. A piac az első négy hónapban is élénk maradt: a kereslet 12%-kal emelkedett és az épített ingatlanok száma is kiugró mértékben bővült. 
Bővebben...
 
Részletekben is fizethető a személyi jövedelemadó
"A fizetendő személyi jövedelemadóra és egészségügyi hozzájárulásra, ha összegük nem több mint 200 ezer forint, idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban. Az első részlet megfizetésének határideje 2017. május 22.
Bővebben...
 
Tatabányán készül a Bridgestone legújabb gumiabroncsa
Tatabányán készül a Bridgestone legújabb gumiabroncsa, amellyel defekt esetén akár 80 km is megtehető 80 km/órás sebességgel.
Bővebben...
 
Április 18-tól megváltozik a NAV tatabányai ügyfélszolgálatának nyitvatartása
2017. április 18-tól megváltozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal központi ügyfélszolgálatainak ügyfélfogadási rendje. Az új nyitvatartás Komárom-Esztergom megyében a tatabányai központi ügyfélszolgálatot érinti.
Bővebben...
 
Ha egyetért, nincs teendője
"Aki egyetért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített adóbevallási tervezettel, annak nincs további teendője. Május 22-e után ugyanis a bevallási tervezet hivatalos bevallásnak minősül majd, ha addig nem nyilatkozik másképp az adózó. Lényeges, hogy mindenki nézze át a tervezetet, mert az adózók felelőssége, hogy jövedelmükről precíz bevallás készüljön, abból ne hiányozzon semmi.
Bővebben...
 
Új szőlőültetvényekre kérhető telepítési engedély április 1-jétől
Az uniós szabályokkal összhangban Magyarországon is növelhető a borszőlőültetvények nagysága tavaly óta, az új telepítési engedély iránti kérelmet április 30-áig lehet benyújtani a területileg illetékes hegybíróhoz - tájékoztatta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) csütörtökön.
Bővebben...
 
Érdemes havonta ellenőrizni a köztartozásmentes adatbázis feltételeit
Ahhoz, hogy valaki folyamatosan szerepeljen a köztartozásmentes adózói adatbázisban (KOMA), az adókötelezettségeket határidőben teljesítenie kell. Érdemes időről időre ellenőrizni, hogy nincs-e valamilyen elmaradás, ami kizárja a KOMA tagságot.
Bővebben...
 
FIGYELEM! Részleges erdőlátogatási tilalom a Bakonyalján
Ha szereti a természetet, az erdőt, és októberben, november első felében is kirándulna, túrázna, feltétlenül legyen tekintettel alábbiakra - a saját érdekében:
Bővebben...
 
Bemutatták a Fejér Megyei Príma-díj idei jelöltjeit
Az idei esztendőben is díjazza az élet különböző területein példásan helytálló személyeket a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezete. A Fejér Megyei Príma-díj jelöltjeit hétfőn délután sajtótájékoztató keretében mutatta be László István elnök és dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Bővebben...
 
Cseresnyés Péter: 2010-hez képest közel 740 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma
Közel 740 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma 2010 óta, a munkavállalók nagy része, több mint 550 ezer dolgozó a versenyszférában helyezkedett el - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adataira reagálva.
Bővebben...
 
Csütörtöktől igényelhető támogatás az elavult gázkonvektorok cseréjéhez
A pályázati lehetőség régiónként eltérő időpontokban nyílik meg: elsőként Közép-Magyarországon, majd szeptember 22-től a nyugat-dunántúli megyék kerülnek sorra, szeptember 25-től Dél-Dunántúlról, szeptember 26-tól Észak-Alföldről, szeptember 27-től Dél-Alföldről, szeptember 28-tól Észak-Magyarországról, szeptember 29-től pedig Közép-Dunántúlról lehet pályázni a forrás kimerüléséig.
Bővebben...
 
A tanév kezdete, vége, ünnepek, szünetek...
Péntek, 2017. szeptember 1-je lesz a tanév első napja, vélhetően ekkor mindenhol lebonyolítják az évnyitókat is, azaz még egy szabad hétvégéje marad a diákoknak, tanároknak és szülőknek. A tanév 2018. június 15-én zárul pénteken, de ettől az iskolák némileg eltérhetnek az egyedi tanmenetük alapján. Ennek értelmében összesen 180 tanítási nappal kalkulál az oktatásirányítás.
Bővebben...
 
Menetrendi módosítások Fejér megye helyközi közlekedésében 2017. szeptember 1-től
A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közzétette, hogy 2017. szeptember 1-től (péntek) az alábbi menetrend módosítások kerülnek bevezetésre Fejér megye helyközi közlekedésében:
Bővebben...
 
Országosan is egyedülálló kerékpáros alagút Bicske közelében- Műszaki különlegesség az M1-es alatt
Magyarországon ilyen méretben még soha nem alkalmazott sajtolásos technológiával épült kerékpáros alagút az M1-es autópálya alatt. A forgalom akadályozása nélkül elkészült, rendhagyó beruházást egy bicskei szakmai rendezvényen mutatta be a kivitelező SYCONS Kft.
Bővebben...
 
Nyolc százalékkal nőtt a Videoton cégcsoport árbevétele az első fél évben
A Videoton cégcsoport az első fél évben nyolc százalékkal növelte árbevételét az előző év hasonló időszakához képest - mondta Sinkó Ottó társ-vezérigazgató.
Bővebben...
 
A Móri Borvidék az idei VeszprémFesten
Új helyszínen, a Séd patak völgyében, a História Kertben tartják idén július 12. és 15. között a VeszprémFestet, amelyen konceret ad mások mellett Richard Bona, Heather Small és Prince egykori zenekara, a The New Power Generation is.
Bővebben...
 
Könnyen megközelíthetővé válnak az etyeki borászatok
Aláírták a szerződéseket az etyeki Gasztrosétány és a kapcsolódó fejlesztések című projekt következő szakaszairól. Etyek Újhegyen kívüli borászati központjaiban új, szilárd burkolatú utak és korszerű, esztétikus közvilágítás épül, a Sváb házban pedig egy alapos felújítással elkezdődik a Kitelepítettek Magyarországi Emlékházának kialakítása.
Bővebben...
 
Általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el!
Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint azok határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.
Bővebben...
 
Nyáron megkezdődhet a komáromi új Duna-híd megépítése

Hónapokon belül, még a nyáron megkezdődhet Komáromnál az új Duna-híd megépítése, mivel eredményesen lezajlott a közbeszerzési eljárás a beruházás kivitelezésére - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden az MTI-vel.

Bővebben...
 
Figyelem! Menetrendváltozás pünkösdkor és a tanév vége körüli napokban
A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közzétette a pünkösd ünnepe és a tanév vége körüli napok (hosszú hétvége) helyi, elővárosi, regionális és országos autóbusz menetrendjének módosításait:
Bővebben...
 
In memoriam - Tizenöt éve történt a móri bankrablás...
2002. május 9. - Amikor e tragikus nap eseményeiről akartam írni, elővettem a tavaly ilyenkor "papírra vetett" soraimat, és úgy döntöttem, ezen nincs mit változtatni, hisz minden szava most is igaz....
Bővebben...
 
Így változik a menetrend a május 1-i hosszú hétvégén
A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közzétette a 2017. május 1. körüli napok (hosszú hétvége) helyi, elővárosi, regionális és országos autóbusz menetrendjének módosításait:
Bővebben...
 
Véget ért a tűzgyújtási tilalom
A Földművelésügyi Minisztérium április 18-án este azonnali hatállyal feloldotta a Magyarország teljes területére március 3-án elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat.
Bővebben...
 
1 perc figyelem
"Betegek gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, miközben az adózóktól csak néhány perc figyelmet igényel a felajánlás.
Bővebben...
 
A Graboplast Zrt. 31 százalékkal növelte üzemi eredményét tavaly
A műpadlókat és parkettákat gyártó győri székhelyű Graboplast Zrt. tavaly 31 százalékkal növelte üzemi eredményét, amely így 879 millió forintra emelkedett - közölte a társaság.
Bővebben...
 
Bringaút és alagút - Megkezdődik a kerékpárút építése Etyek és Tarján között
Újabb szakaszához érkezett Pannónia Szíve - Etyek és környékének fejlesztése: hamarosan megkezdődik a kerékpárút-építés. Az újhegyi pincesor északi végétől Háromrózsa, Bicske és Csabdi érintésével Tarjánig tartó útszakasz 2,27 milliárd forintból készül el és egy különleges műszaki megoldást is tartalmaz.
Bővebben...
 
A megye országgyűlési képviselőihez fordulnak a polgármesterek - már nem először
Aktuális, valamint az önkormányzatokat közép- és hosszútávon érintő kérdésekről is tárgyaltak a "Polgármesterek a Falukért" Egyesület pénteki, Héregen tartott fórumán.
Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 63