Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Helyi specialitással várták a Lamberg-kastély dolgozói a látogatókat
Április 27-én szombaton - ahogy azt mi is előre beharangoztuk - a Móri Szent György-heti Vigasságok  keretében megrendezett "Ezerjó Fakanálforgató" főzőversenyhez csatlakozott a Lamberg-kastély  sváb tájháza is.

Egyben a Tájházak Napja című országos rendezvényhez is kapcsolódtak azzal, hogy helyi sváb ételeket sütöttek-főztek, és kóstoltatták azt a betérő vendégekkel.

A program keretében hagyományos móri ételt - sonkát tejfölös hagymaszószban (schninken mit ramcvivetunk) - készítettek, mellé krumplispogácsát (krumpienmöhlspeis) sütöttek, hozzá pedig fröccsöt vagy bodzavirág szörpöt kínáltak az intézmény munkatársai.

Ott jártamkor - még a délelőtti órákban - megtudtam, hogy a sonkát tejfölös hagymaszószban  (hiába régi sváb étel)  még a helybeli németajkúak jelentős része sem ismeri.

Közben a kastélypark színpadán nemzetiségi műsorok (tánc, ének) zajlottak.   A program mottója ez volt:

"Szívesen látjuk és elvárjuk kendteket,
Otthon ne maradjon még az se, aki beteg!"

                                                                                                 

                                                                                         Nagy Pál

 

Egy kis ízelítő az ételek készítéséről - képekben:

 

 

 

 

 

 

Fotó: Nagy Pál

 

 

2019-04-28 

 
deepnude toiletmix