Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Csókakői szakács a Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakácsválogatott élén a világbajnokságon
A Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakácsválogatott a székesfehérvári 67 Étterem & Bistroban főz utoljára együtt a november 24-én kezdődő, luxemburgi Culinary World Cup verseny előtt.
 
A 11 fős magyar csapatnak a világbajnokságon 5 óra alatt 110 fő számára kell háromfogásos menüjét megfőznie. A válogatott sorai között tudhatja Adamek Balázst, Bán Lászlót és Botos János Andrást, a Diófa Étterem séfjét és szakácsait, illetve Volenter Istvánt, a 67 Étterem séfjét, aki a válogatott szövetségi kapitánya.

Világbajnoki címért küzd a Volenter István séf által vezetett Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakácsválogatott. A 11 fős csapatnak 52 nemzet 30 csapatát kell lefőznie november 24-28. között a luxembourgi Culinary World Cup-on. Az első baktalórántházi, majd debreceni nyilvános főzőpróba után a csapat a felkészülés finisébe ért: utoljára Székesfehérváron, a 67 Étterem & Bistroban tökéletesítik a háromfogásos magyar menü részleteit, amelyet a világbajnokságon 110 ember számára kell majd tálalniuk.

"A legnagyobb kihívás és ellenfél mindig az idő! Öt óra alatt kell megfőznünk egy háromfogásos menüt 110 embernek, ami azt jelenti, hogy 330 tányérnak kell kimennie a konyhából 2 óra alatt azonos hőfokon, minőségben, adagban és kinézetben." - kezdte Volenter István, a 67 Étterem séfje, aki már a 2014-es világbajnokságon is csapattag volt.

A kapitány elmondta, hogy a menüt a korábbi évek tapasztalata alapján Adamek Balázzsal közösen állították össze: "A felhasznált alapanyagok milyensége és beszerzése teljesen a csapatra van bízva, amelynek minden ország tekintetében csak a fantázia, no meg a pénztárca szabhat határokat. Mi leginkább Franciaországból származó termékekkel dolgozunk. A menüsorunk koncepciója a frissesség, könnyedség, a korábbi évektől eltérően kifejezetten ügyeltünk arra, hogy ne tipikus magyar ízeket tálaljunk. Jellemzően nemzetközi trendek alapján állítottuk össze az idei menü ízvilágát, amelynek az összekötő vezérfonala a színek mellett az ízjegyekben felfedezhető frissesség lesz." - mondta a próbavacsora előtt az utolsó simításokat végző séf.

 

 

Forrás:OKK Fehérvár

 

Volenter István a Vértesben él, csókakői - a szerk.

 

2018-11-15