Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bicskei Napok 2018. Programjai
Ha május, akkor Bicskei Napok!  Kiállítás, zene, tánc, sport és ízes hagyományok jellemzik a Bicskei Napok hosszú hétvégéjét, mely idén 2018. május 17. és 20. között kerül megrendezésre. A hétvégét megelőzően beharangozó programokkal várjuk az érdeklődőket:

Május 15-én, kedden 10 órakor részt vehetnek a 20. Virágözön - Virágvásár programunkon intézményünk előtt, melynek során a Virágos Bicskéért pályázat első húsz résztvevője 50%-os kedvezménnyel vásárolhat. Ugyanezen a napon 17 órai kezdettel a Városi Könyvtár rendezvényére, egy író-olvasó találkozóra látogathatnak el az irodalomkedvelők. Ez alkalommal Grecsó Krisztián, a szerző beszél Harminc év napsütés című művéről.

Május 16-án, szerdán 18 órakor kerül megrendezésre a Vadászati kiállítás megnyitója, melynek keretében köszöntőt mond Dr. Székely István, a Sajgó Völgye Vadásztársaság elnöke. A kiállítást megnyitja Dr. Bertóti Béla, aki ötven éve vadász, illetve Mócsy-díjas és Széchenyi Viktor-díjas állatorvos.

Csütörtökön, május 17-én 14 órától gyermeknapra hívjuk a családokat a Battyhány-kastély parkjába. Többféle program közül választhatnak a résztvevők: lesznek játékos családi- és sportvetélkedők, kézműves foglalkozás (korongozás), kipróbálhatják az arcfestést, illetve a magasba vágyók a felállított légvárat és a trambulint hódíthatják meg. A Bicskei Napok kulturális rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitójára 17 órakor kerül sor a Művelődési Központban. A programot megnyitja Pálffy Károly, Bicske város polgármestere. A megnyitó után közvetlenül Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész jótékonysági koncertjén vehetnek részt, melynek repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át a jazzig és a könnyűzenéig terjed.

Május 18-án, pénteken a gyermekeké a főszerep: 9 órai kezdéssel a Bicske Városi Óvoda sportnapját, a Mocorgó játékos gyermektornát ajánljuk, 10 órától pedig a Kistérségi Tehetségkutató Bemutatóra várjuk az érdeklődőket a Művelődési Központban a Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola rendezésében, melynek során a Bicskei Járás iskolák növendékei mutathatják meg tehetségüket ének, tánc, zene és vers-próza-színjátszás kategóriákban. 11 órakor a város legifjabbjait köszöntjük - a 2017 májusa óta született gyermekek üdvözlésére felöltöztetjük a Születésfát a Művelődési Központ előtt. Délután 16:30-kor a Diák Ki Mit Tud? rendezvényen fellépnek a Szent László Általános Iskola diákjai és csoportjai, és megmutatják, hogy milyen művészeti ágban jeleskednek. A pénteki program zárásaként pedig a hatvanas évek világába hívjuk az érdeklődőket: 18:30-kor megtekinthetik a Fenyő-Tasnádi: Made in Hungária című musicalt a Magyarock Dalszínház előadásában a Bicske Szíve parkban.

Május 19-én, szombaton 8 órai kezdettel negyedik alkalommal rendezzük meg a Bicske Szíve parkban a Hagyományos ízek - ízes hagyományok gasztro-fesztiválunkat, mely számos kulináris élményt foglal magába: "Települések ízei" főzőverseny, hagyományőrző börze, valamint termelői és kézműves kirakodóvásár. Az ízek mellett a zene is fontos szerephez jut: 10 órakor fellép a Bicskei Fúvószenekari Egyesület Koncertfúvós Zenekarával. A fesztivál ünnepélyes megnyitóját 11 órakor Bálint Istvánné, Bicske város alpolgármestere tartja meg. Ezt követően a gyerekeké a színpad: helyi és környékbeli óvodások és iskolások néptáncbemutatóját láthatjuk. A délután folyamán pedig egész napos Népi játszótér várja a kicsiket és nagyokat, melyen hagyományőrző népi játékokkal idézzük fel a régi idők vidám, szabad hangulatát, illetve elindul a mesélő népi körhinta is, melynek során a gyerekek a leveles kosarakban ülve szédülésig foroghatnak. 13 órakor "jó ebédhez szól a nóta", hiszen a Geri-Betli duó alapozza meg az étvágyat a Város Kemencéjénél. 14 órától a Könyves sátorban könyv-csereberére hívjuk az olvasás kedvelőit, miközben Mátyás király udvarában kézműves ügyeskedések, valamint a Geoláda vadászat rejtelmei várnak ránk. A szabadtéri színpadon 14.30-tól a Vértesalja, a Vál-völgye és tágabb környezetünk művészeinek és együtteseinek kulturális bemutatkozása zajlik majd, melynek fellépői: a Pannoniada gyermekkórus, a Mányi Vadvirág mazsorett csoport, a Várgesztesi Német Nemzetiségi Felnőtt Tánccsoport, a Lovasberényi Csűrdöngölő és Rezeda Tánccsoport, a Vértesacsai Német Nemzetiségi Tánccsoport, majd Varga Edit vezetésével Örömtánc csoportjának bemutatkozása. A késő délutáni, kora esti órák is tartogatnak meglepetéseket: 18 órakor megtekinthetik Gyurik Petra díjlovagló bemutatóját Aiso nevű különleges fríz lovával, amely zenére lép, táncol és üget. 19 órakor pedig a jól ismert Kárpátia zenekar gondoskodik a hangulatról.

Természetesen nem maradnak el a sportprogramok sem: a hétvége folyamán több helyszínen különböző sportágakban mérhetik össze erejüket és tudásukat a versenyezni vágyók. Lesz éjszakai kosárlabda, gyermek és felnőtt horgászverseny, férfi és női labdarúgó torna, dekázó és tizenegyesrúgó versenyek, úszóverseny, valamint asztalitenisz-kupa. Csak színesítik a programot a sport- és táncbemutatók: az akrobatikus roki, a hastánc, a Zumba Fitness, a kempó, a Csiri-biri, a Ringató gyermektorna és a társastánc.

Május 17-én, vasárnap 9 órakor Pünkösdölési program, királyválasztás várja az érdeklődőket a Szentháromság templom kertjében, a Szent László Általános Iskola tanulóinak közreműködésével. Ezt követően pedig misét és istentiszteleteket hallhatunk az evangélikus és a református templomban. A hangsúly idén is a családias atmoszféra megteremtésére, a közösségépítésre és a szórakozásra helyeződik. Ennek a célkitűzésnek a nyomán a Bicskei Napok zárásaként családi délutánt szervezünk a Bicske Szíve parkban 14 órától: pünkösd alkalmából népi virtusjátékokat próbálhatnak ki a családok. A pünkösdi próbák során a zöldág hagyományát is felelevenítjük. Az alábbi virtusjátékokból válogathatnak a játékos kedvűek: barcasági kakaslövés, szatmári kakas-üttetés, törökkopányi csizmagyűjtő játék, dióverő és még sok más játék gyorskezű ifjúnak és vénnek. 17 órakor interaktív élő koncertben lehet részük a gyerekeknek Bíró Eszterrel és az Állati Zenés ABC című műsorával. Folytassuk együtt a hagyományt, és töltsük el együtt ezt az élményekben gazdag hosszú hétvégét!

A programok látogatása ingyenes!

Programjainkra mindenkit szeretettel várunk!

 

Forrás:bicskemuvhaz.hu

 

Május 17. (csütörtök)

Bicskei Napok

14.00     Városi Gyermeknap
a Batthyány-kastély parkjában.
Program: Játékos vetélkedők, korongozás, légvár, arcfestés, trambulin, sportversenyek és még sok más, amit a gyerekek kedvelnek.

17.00     A 37. Bicskei Napok kulturális rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója a Művelődési Központban.

A Bicskei Napokat megnyitja:
Pálffy Károly, Bicske város polgármestere

17.15     Mága Zoltán jótékonysági koncertje a Művelődési Központban
A Prima Primissima-díjas hegedűművész koncertjére közvetlenül a megnyitó után kerül sor. A koncert repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át a jazzig és a könnyűzenéig terjed.

A koncertre a belépés ingyenes.


Május 18. (péntek)

Bicskei Napok

9.00        Mocorgó - játékos gyermektorna
Bicske Városi Óvoda sportnapja.

10.00     Te is lehetsz sztár!
Tehetségkutató verseny a Művelődési Központban, a Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola rendezésében.

foto11.00     Öltöztessük fel a Születésfát!
Babaköszöntő és fadíszítő ünnepség a Művelődési Központ előtt.
Közreműködnek:
Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola alsós néptáncosai
Vezeti: Pató Judit

16.30     Pódium - Diák Ki Mit Tud?
Szent László Általános Iskola programja a Művelődési Központban.
Már nemes hagyománnyá vált az iskola életében a művészeti gála megrendezése. A Tehetség nap lehetőség arra, hogy az iskola különböző művészeti ágakban jeleskedő diákjai, csoportjai bemutatkozzanak.

18.30     Fenyő-Tasnádi: MADE IN HUNGÁRIA
Musical a Magyarock Dalszínház előadásában a Bicske Szíve parkban, a Családok Éve alkalmából.

22.00     ÉJSZAKAI KOSÁRLABDA
a CSVM Általános Iskola Szt. István úti tornatermében.
Fővédnök: Sárköziné Csetnek Mónika


Május 19. (szombat)

Bicskei Napok

IV. Hagyományos ízek - ízes hagyományok Pannónia szívében a Bicske Szíve parkban

8.00        Főzzünk egy finomat! - Települések ízei
                Főzőverseny Bicske Város Önkormányzata szervezésében.

10.00     Hagyományőrző börze, termelői és kézműves kirakodóvásár
Vértesalja és Vál- völgye települései mutatkoznak be turisztikai látványosságaikkal, gasztronómiájukkal, népi hagyományaikkal.

10.00     Térzene
a Bicskei Fúvószenekari Egyesület Koncertfúvós Zenekarával.

11.00     Ünnepélyes megnyitó
A fesztivált megnyitja:
Bálint Istvánné, Bicske város alpolgármestere

11.10     Gyerekeké a színpad!
Közreműködnek:
Bicske Városi Óvoda gyermekcsoportjai, a Bicskei Csillagszeműek és a Csabdi Általános Iskola néptánccsoportja.

11.00 - 18.00 Retró véradás és szűrővizsgálatok a Vöröskereszt helyi csoportjának szervezésében.

12.00 - 19.00 Népi játszótér, Európa Sátor és ugrálóvár
Hagyományőrző népi játékok, melyekkel felidézzük a régi idők vidám, szabad hangulatát, illetve elindul a mesélő népi körhinta is, melynek során a gyerekek a leveles kosarakban ülve szédülésig foroghatnak.

13.00     Jó ebédhez szól a nóta a Geri-Betli duóval
a Város Kemencéjénél.

14.00 - 18.00 Könyves sátor, könyv cserebere.
Mátyás király udvarában - kézműves ügyeskedések.
Közben: Geoláda vadászat családoknak.

14.30     Vendégváró
A Vértesalja, a Vál-völgye és tágabb környezetünk művészeinek és együtteseinek kulturális bemutatkozása a szabadtéri színpadon.
Fellépők:
Pannoniada gyermekkórus
Mányi mazsorett csoportok
Várgesztesi Német Nemzetiségi Felnőtt Tánccsoport
Lovasberényi Csűrdöngölő és Rezeda Tánccsoport
Vértesacsai Német Nemzetiségi Tánccsoport
Örömtánc Varga Edit vezetésével.

18.00     Aiso és Gyurik Petra
Magyarország legeredményesebb fríz lovának, AISO-nak és lovasának Gyurik Petrának nagydíjas zenés bemutatója.

foto19.00     KÁRPÁTIA koncert a szabadtéri színpadon.
A csapat sikerének titka a közérthető mondanivaló és az ehhez társuló dallamos muzsika, melynek középpontjában a magyarság és a haza iránti elkötelezettség áll. Főleg történelmi események ihletik zenéjüket, de nem ritka, hogy egy-egy könyv a forrása dalaiknak. Zenéjük ezáltal mindenkihez szól, így több nemzedék elismerését, szimpátiáját és rajongását váltotta ki.

 

További szombati programok

7.00        Gyermek horgászverseny
a Barátság Horgász Egyesület szervezésében a Ditrói-tónál.

10.00     TerKeBog - Bogaras Piknik a Batthyány-kastély parkjában.

10.30     Bicske Barátok találkozója a Batthyány-kastélyban.
Vendégünk:
Bicskei Fúvószenekari Egyesület Koncertfúvós Zenekara.
Wegenast Róbert festőművész életmű kiállításának megnyitója

 

Szombati sportprogramok a Bicskei TC Sporttelepén

9.00        Bicskei Napok kupa
Női kispályás labdarúgótorna.

13.00     Telep - Kertváros
Kispályás diák, férfi és női labdarúgó mérkőzések.

14.00      IX. Bicskei rangadó
Bicske Város Képviselő-testülete Bicskei TC öregfiúk labdarúgó-mérkőzés.

A sportprogramok közben 9 óra és 14 óra között: dekázó verseny, 14 óra és 15 óra között tizenegyesrugó-verseny.


Május 20. (vasárnap)

9.00        PÜNKÖSDÖLÉS

Pünkösdi királyválasztás a Szentháromság templom kertjében, a Szent László Általános Iskola tanulóinak közreműködésével.

9.30        Pünkösdi mise a Szentháromság templomban.

9.30        Pünkösdi istentisztelet az evangélikus templomban.

10.00     Pünkösdi istentisztelet a református templomban.

 

Vasárnapi sportprogramok

9.00        IX. Bicskei Napok Úszóverseny az uszodában.

9.00        REKORTÁN kosárlabdaverseny a Bicskei TC Sporttelepén.

9.30        37. BICSKEI NAPOK ASZTALITENISZ-KUPA
Egyéni női, férfi, ifjúsági és felnőtt korosztályú asztalitenisz-verseny a Buzánszky Jenő tornacsarnokban.

 

Családi vasárnap a családok évébena Bicske Szíve parkban

foto14.00     Sport- és táncbemutatók
Akrobatikus roki, hastánc bemutató, Zumba Fitness, kempó bemutatók, társastánc.
Közben: Szeretlek Bicske szelfi-fal. Kéznyomatok megörökítése.

14.00 - 18.00 Csináljunk valami lányosat! Csináljunk valami fiúsat!
Családi kézműves ügyességi játszó.

Ugráló vár, felfújható vonatos akadálypálya.

14.00 - 18.00 Pünkösdi virtuskodás
Pünkösd alkalmából népi virtusjátékokat próbálhatnak ki a családok, kicsik és nagyok egyaránt, melyben a család együtt játszhat, próbára téve ügyességét, koncentrációját, együttműködését.
A pünkösdi próbák során a zöldág hagyományát is felelevenítjük.

Az alábbi virtusjátékokból válogathatnak a játékos kedvűek: barcasági kakaslövés, szatmári kakas-üttetés, törökkopányi csizmagyűjtő játék, dióverő és még sok más játék gyorskezű ifjúnak és vénnek.

15.30     Csiri-biri torna
Vidám mozgásfejlesztő torna kicsiknek.

16.00     Ringató
Zenés foglalkozás gyerekeknek.

foto17.00     37. Bicskei Napok zárása
ÁLLATI ZENÉS ABC
Bíró Eszter gyermekkoncertje

Interaktív, élő koncert gyerekeknek (óvodásoknak és kisiskolásoknak) és felnőtteknek, sok-sok játékkal, humorral; egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában! Az előadók számos hangszeren adják elő a dalokat.

 

 

 

 


 

 

Forrás:bicskemuvhaz.hu