vasárnap, január 24, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasság – Elmarad!

2020.09.19. @ 06:30 - 21:30

/Archív kép – Forrás: OKK Fehérvár/

2020. szeptember 19., szombat, 6:30–21:30

Zichy liget, Székesfehérvár

Minden tudnivaló a Lecsóról:
www.fehervariprogram.hu/lecso

Regisztrációs időszak: 2020. július 10. – augusztus 11.

Céges regisztráció: 2020. június 29. – július 9.

Bár az étel balkáni eredetű, a lecsót ma már a magyar gasztronómia alappillérének tartják. Számos változata ismert, ezeket számtalan módon lehet tovább variálni, ízlésünknek megfelelően. Ezt tapasztalhatják meg a látogatók és résztvevők a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságon is, ahol várhatóan idén is közel 600 bogrács alá gyújtanak tüzet. Családok, baráti társaságok és munkahelyi közösségek csapatai gyűlnek össze az ország minden részéből, hogy főzés mellett beszélgessenek, jól érezzék magukat. A paprikás finomságok közül rangos zsűri választja ki a legjobbnak ítélteket, az esemény végén megkoronázzák a Lecsókirályt vagy Lecsókirálynőt, új gazdára talál a „Sipi” Emlékkupa, és díjazzák a legszebb főzőhelyet is. A főzőversenyhez színpadi programok kapcsolódnak, a termékeiket kínáló kézműveseknek köszönhetően pedig igazi vásári hangulat uralkodik a városban.

Részvételi díjak:
• Magánszemélyeknek, civil és egyéb szervezeteknek bruttó 10.000 Ft/főzőhely
• Vállalkozásoknak, cégeknek és politikai pártoknak alap csomagajánlat 30.000 Ft + áfa összegtől/főzőhely

-= Információk a főzőknek =-

6.30 Kapunyitás
6.30–8.30 Autóval történő behajtás
9.00 óráig Főzőterület elhagyása járművekkel
6.30–10.30 Regisztrációs csomag és kenyér átvétele
6.30–10.30 Regisztráció zsűrizésre
9.00–15.00 Főzőverseny
12.00–15.00 Zsűrizés
16.00 Eredményhirdetés, díjátadó
18.30-19.30 Autóval történő behajtás a kipakoláshoz
20.00 óráig Főzőterület elhagyása járművekkel
20.30 óráig Főzőterület elhagyása gyalog
21.00 Zárás

Forrás:Facebook esemény

„Tisztelt Fehérváriak!

Megérkezett az országos tisztifőorvostól a Fehérvári Lecsófőző Vigasság megrendezésével kapcsolatban kért állásfoglalás. Ebben a tisztifőorvos rögzíti, hogy nagylétszámú rendezvények megtartását – függetlenül attól, hogy zenés-táncos rendezvénynek minősülnek-e a jogszabály szerint – a járványügyi szempontból nem támogatja. Ahogy eddig is, ezt is követően is döntéseinket az Operatív Törzs ajánlásai alapján hozzuk meg a fehérvári emberek biztonsága érdekében.

Így a jelenlegi helyzetben az a felelős döntés, hogy sajnos a Lecsófőző Vigasság 2020 szeptemberében nem rendezhető meg. A befizetett részvételi díjak természetesen mindenki számára visszafizetésre kerülnek.

Az állásfoglalás alapján a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozatának bejelentett programjával kapcsolatban további szigorításokat és korlátozásokat nem kell tennünk. Fontos rögzítenünk, hogy minden megmaradó programelem úgy kerül tervezésre, hogy a nagylétszámú csoportosulások elkerülhetőek legyenek. Ezért lesznek a családi programok is több helyszínen a következő két hétvégén. Az alábbi linken a részletes eseménylistát megtalálják: https://kiralyinapok.szekesfehervar.hu/

A szervezők döntése és tájékoztatása alapján a Gyulai István Memorial idén zárt kapus lesz, oda csak az utánpótlás atléták és a szervezők mehetnek be. A versenyt országos televíziócsatornák közvetítik, ott lehet figyelemmel kísérni.

Döntést hoztam arról is, hogy ebben az évben sajnos a városi tanévnyitó és a felsőoktatási tanévnyitó ünnepséget nem tartjuk meg. Az intézményi tanévnyitókról természetesen az intézmények és fenntartójuk fognak dönteni.

A múlt heti adatok alapján a városi fenntartású bölcsődék 45%-os, az óvodák pedig 20%-os kihasználtsággal működnek, azaz a korábbi évek hasonló időszakához képest jóval több gyermeket visznek a családok az intézményekbe. Köszönöm a bölcsődékben és óvodákban dolgozó szakembereknek, hogy nyári munkájukkal sok családnak nyújtanak segítséget!

Úgy készülünk, hogy az önkormányzati fenntartású bölcsődékben és óvodákban szeptember 1-jével rendes, megszokott körülmények között el tud kezdődni a nevelési év.

Zajlik az ebösszeírás városunkban. Részletes tájékoztatás az alábbi linken: https://www.szekesfehervar.hu/ebosszeiras-szekesfehervaron-megkezdtek-az-adatlapok-postazasat-1. Kérem, töltsék ki és küldjék vissza a nyomtatványt, én is megteszem ezt!

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ma földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Székesfehérváron. A napnyugta utáni időszakban kerül sor a beavatkozásra. Felhívják a méhészek figyelmét, hogy tegyék meg az ilyenkor szükséges óvintézkedéseket, a méheket zárják be! Illetve, mivel a földi permetezés az utakon történik majd, célszerű az utcai ablakokat a szaghatás miatt bezárni. Az esetleges kellemetlenségért elnézésüket kérik!

Az Edisonplatform Gondolkodó Körének szakmai döntése alapján az Alba Innovár is felkerült a 2020-as Edison100 listára. Idén szülők is jelölték a gyerekeket fejlesztőket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, amelyekre augusztus 25-ig lehet szavazni. Szavazzanak városunk büszkeségére, az Alba Innovárra az alábbi linken: https://divany.hu/edison/2020/08/06/alba-innovar-digitalis-elmenykozpont/

Az Önkormányzat és intézményei számára egy esetleges újabb járványhelyzettel összefüggő védekezési feladatokra a szükséges felszerelések rendelkezésre állnak. (pl. 195.000 db sebészeti szájmaszk, 12.000 db FFP2-es szájmaszk, 12.000 db mosható textilmaszk, 68.000 db gumikesztyű, stb.)

A közgyűlés augusztus végi ülésére elő fogok terjeszteni a tavaszi tapasztalatok alapján egy felkészülési tervet, amellyel az esetleges második hullámra hatékonyan tudjuk felkészíteni szociális intézményeinket.

A hazánkból és a környező országokból érkező adatokat és híreket figyelve egyre valószínűbb, hogy a koronavírus-járvány második hulláma elérheti Magyarországot. Jelentős részben rajtunk múlik, hogy a fegyelmezettségünkkel, óvatosságunkkal és türelmünkkel milyen és mekkora lesz egy esetleges második járványhullám lefolyása. Amennyiben betartjuk az előírásokat, vigyázunk magunkra és egymásra, elkerülhetjük, hogy a koronavírus másodjára is megbénítsa az életünket. Rajtunk múlik, hogyan alakul az év hátralévő része, kérem, hogy továbbra is tartsuk ezt szem előtt!

dr. Cser-Palkovics András
polgármester”

Forrás:OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
2020.09.19.
Időpont:
06:30 - 21:30
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Zichy liget
Zichy liget
Székesfehérvár, Fejér 8000 Magyarország
+ Google Térkép