Kezdőlap Kék hírek Tűz és balesetek karácsonykor

Tűz és balesetek karácsonykor

65
0

/Fotó: Szemlits Gyula, bicskei önkormányzati tűzoltóság/

Az ünnepi időszakban több közlekedési balesethez, egy kigyulladt pincéhez és egy kéménytűzhöz is riasztották Fejér megye tűzoltóit.

Terepjáró, személygépkocsi és egy furgon ütközött össze december 24-én délelőtt az M1-es autópályán, Bicskénél. A műszaki mentéshez a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak, akik a mentők kiérkezéséig elsősegélyben részesítették a sérülteket. A személyautót a tűzoltók áramtalanították. A balesetben többen megsérültek.

Családi ház pincéjében keletkezett tűz szenteste Vértesbogláron. Az épület alagsorában a vegyes tüzelésű kazán mellett körülbelül egy négyzetméteren égett a bekészített tűzifa. A lángok terjedését a helyszínre elsőként kiérkező vértesboglári önkéntes tűzoltók egy vízsugárral megakadályozták. A farakást a bicskei önkormányzati tűzoltókkal közösen bontották meg, és a mélyebben beizzott részeket is eloltották, majd a pincét ventilátorral átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Távközlési oszlopnak ütközött egy személygépkocsi december 25-én Lovasberényben. Az oszlop kitörött, balesetveszélyesé vált, ezért a szolgáltató munkatársaival együttműködve a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

A lerakódott korom gyulladt be egy családi ház kéményében december 26-án Bicskén. A helyi önkormányzati tűzoltók a parazsat eltávolították a vegyes tüzelésű kazánból, és kéményseprő is a helyszínre érkezett. Személyi sérülés nem történt – tette közzé a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.