Kezdőlap Kék hírek Ittasan vezetett, balesetet szenvedett

Ittasan vezetett, balesetet szenvedett

70
0

/Fotó:police.hu/

Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, aki ittasan vezette autóját és közúti jelzőtáblának ütközött Székesfehérvár belterületén.

A nyomozás adatai alapján az 50 éves férfi Székesfehérváron, a Horvát István utca és a Hosszúsétatér kereszteződésben 2020. augusztus 1-jén késő éjszaka gépkocsijával áttért a Széchenyi utca irányába haladó forgalmi oldalra, majd az ellentétes irányban haladó forgalmi sávokat elválasztó járdaszigetnek, és az azon álló közúti jelzőtáblának ütközött.

A jármű vezetője ezt követően adatai hátrahagyása nélkül elhagyta a baleset helyszínét. A járőrök nem sokkal később Székesfehérváron, a Sziget utcában ellenőrizték a balesetet szenvedett férfit, akivel szemben a helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért további mintavételre előállították, amely ugyancsak igazolta az alkoholfogyasztás tényét.

A rendőrök az 50 éves helyi sofőr vezetői engedélyét elvették és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményezett vele szemben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye